ANNONSE
Vis bildetekst
Foto: Mimsy Møller

12-10-2017

Duket for dugnad på Grønland

Grønland med sitt mangfold løfter Oslo som by, men trenger selv et løft. Det betyr ikke at vi skal løfte mennesker ut av Grønland, men løfte menneskene som lever i området.

Mangfoldet er bydelens hjerte og ryggrad. Grønlendere er stolte av mangfoldet vårt, og det er en av grunnene til at stadig flere vil bo her. Dette bidrar også til å gjøre Oslo til en mer spennende by for de som bor og reiser hit. Et Grønland-løft vil derfor handle om å bevare og bygge videre på det vi er så stolte av, samtidig som vi angriper alvorlige problemer. For fattigdom er ikke eksotisk, det er vondt.

Bydelspolitikere i Gamle Oslo har i lang tid etterlyst et Grønland-løft. Vi har sett fattigdom, hørt historier om dårlige boforhold, blitt kontaktet av mennesker uten arbeid og bekymra foreldre til tenåringsgutter. Vi har sett at det trengs en ekstraordinær innsats. I sitt første ordinære budsjett la byrådsleder Raymond Johansen penger på bordet, og vi fikk satt i gang stedsanalysen som nå er lansert. Dette gir et viktig grunnlag for den dugnaden vi nå skal i gang med.

Den største ressursen vi har å bygge områdeløftet på er et mylder av aktører i området som står klare til å brette opp ermene. Vi håper også at store næringsinteresser i området kjenner sin besøkelsestid og tenker over hvordan de kan bidra. Sammen med lokalmiljøet skal vi nå finne de gode tiltakene for å gjøre Grønland til et bedre sted for alle, særlig for de som vokser opp her.

Nå skal vi bruke hele verktøykassa til bydel, kommune og stat for å løfte Grønland. Jeg forventer at byrådet vil lytte og følge opp våre behov, og at staten stiller opp for Grønland minst like sterkt. Vi som styrer kan ikke akseptere vedvarende rekordlav arbeidsdeltakelse, skyhøy barnefattigdom, lav forventet levealder, dårlige boforhold og nedslitte nærmiljø. Det trengs en ekstraordinær satsing og en prioritering av Grønland fra alle nødvendige etater og politiske nivå.Vi skal skynde oss langsomt for å gjøre de riktige vurderingene. Nå gjelder det å finne tiltak som virkelig treffer der skoen trykker. Bydelsutvalget skal være i førersetet, og alle skal med.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!