24-04-2017

Det rakner for NRK

"NRK hevder rumenere i Bergen har kjøleskap og kofferter fulle av penger. Bildene er imidlertid flere år gamle, og kommer fra helt andre steder i verden"

DET RAKNER FOR RASIST-TV

"NRK hevder rumenere i Bergen har kjøleskap og kofferter fulle av penger. Bildene er imidlertid flere år gamle, og kommer fra helt andre steder i verden. Karl Henry Nøkling var sannsynligvis den første som gjorde disse oppdagelsene da han søkte opp bildene i etterkant av dokumentaren. Da BT ringer, påpeker han at det er rart at ingen andre journalister har gjort dette før ham.
– Jeg så bildene av kofferten, og da jeg blåste det opp, så tenkte jeg at her var det utrolig mye euro. Det er jo bare å høyreklikke på bildet og se etter lignende bilder på Google. Da dukket det opp flere eksempler, sier han."
"Et bilde av en koffert som NRK mener viser hvordan rumenere får penger ut av landet, har avisen funnet igjen i forbindelse med en korrupsjonsgransking av kongressen i Colombia i 2013."  
(Bergens Tidende, NTB og Bergensavisen, 23. april 2017)

Og så videre. Skaden er jo dessverre allerede skjedd. Men seriøs oppvask må det bli. Vi kan ikke ha en statskanal som mobiliserer brunpøbel i gatene. Sjøl skrev jeg: "Bilder av pengesedler? Dette er ikke journalistikk. Dette er vrøvl!" (20/4) Dagsavisens Nye meningers debattredaktør Bente Rognan Gravklev sensurerte dén meninga før daggry. Det er opptil flere som bør gå seg sjøl etter i sømmene nå. For eksempel Erling Borgen og Pål Steigan som knapt venta til rulletekstene hadde rulla fra seg med å utrope dette Brennpunktprogrammet til virkelig fine, flotte greier.

http://www.bt.no/…/Bilder-i-NRKs-tiggerdokumentar-er-flere-…
https://www.ba.no/…/bilder-i-nrk-dokumentar-st…/s/5-8-559800

.

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!