20-01-2018

De norske ulvene er allerede utryddet!

ROVDATA opplyser at det vinteren 2016-2017 var 54-56 helnorske ulver. Ut fra dette har WWF, Naturvernforbundet og NOAH regnet ut at en lisenskvote på 42 betyr at 75 % av ulvene vil bli utryddet. Det er i protest mot denne nedslaktingen at NOAH har markereringer i de største kystbyene i dag.

Men det ser ut til å være langt verre enn disse tallene tyder på. For svenske streifulver som skytes i registreringsperioden 1.10-1.03. blir helnorske i det øyeblikk de avgår ved døden - og inngår da i tallet på registrerte norske ulver. Det vil altså i vårt tilfelle si de 54-56. Og det betyr at de 12 ulvene som ble skutt vinteren 2016-2017, går til fradrag.
Etter WWF-tellemåten har vi altså i utgangspunktet bare 42 helnorske levende ulver i vinter. Det samme som lisenskvoten!

Norske myndigheter har altså bestemt at 100 % av norsk ulv skal skytes i vinter! Stadig etter WWF-tellemåten.

Få det ut til folket, Siri Martinsen!
(Men for all del: Ikke sjekk i hjel en god historie  ved å spørre om det kom noen nye ulver til verden på vårparten i fjor)


Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!