ANNONSE

20-02-2017

bolig markedet i Oslo

den rakst økende boligprisen i Oslo.

Få ned den økende boligprisen Jeg ønsker å bo en Oslo som er en by for alle. En Osloby der alle som vil bo får muligheten til å bosette seg. Jeg vil ikke bo og leve i en Oslo by der det er kun de som har høye lønn, med velstående familie får muligheten å til å bo.

 Oslo er en vakkert by. Oslo er en av de beste byene å bo i. Derfor mener jeg at det er viktig at de som vil bo i Oslo får den muligheten, nettopp at de får kjøpe en bolig de har råd til. Oslo skal være byen for alle, ikke byen får kun de som har råd til. Oslo skal være en varm by der alle får muligheten til å bosette seg uansett opprinnelse, bakgrunn, utdanning og størrelse på lomma- boka de har. 

Oslo skal være en bye som samler norske folk, ikke en by som splitter folk. Oslo skal være mulighetens by. Oslo skal være en bye for alle. Mange mennesker slite med å komme seg inn i bolig markedet i de siste årene og spesielt i Oslo har boligprisene økt 23,1% i 2016. Derfor blir det vanskelig for folk med lav inntekt å finne seg en bolig med den prisen de går ut med. Det er vanskelig å finne en leilighet som koster den minimale prisen dem er ute etter. Hva gjør denne gruppe mennesker når de ikke finner en bolig i Oslo. Mulighetene er få. De må enten forsette å leie privat eller flytte fra Oslo. De har ikke en annen mulighet hvis de vil eie bolig. De må flytte til andre steder hvor der er rimelig pris for den boligen de ønsker å kjøpe. Disse er ofte unge, ferdig utdannede, ny etablerte mennesker med eller uten familie. Noen har jobb i Oslo, studerer i Oslo eller har nære slekt og familie som de ønsker å være i nærheten. Dermed er de nød til å pendele til jobb og familie, eller bytte jobb når de har flyttet langt. Det er ikke lett å flyte ut fra byen når du selv helst ønsker å bo i byen.

denne prisveksten må reduseres hvis vi ønsker en by for alle. prisveksten har blitt helt sjukt, for noen er det helt utenkelig at en gjennomsnittlig leilighet i Oslo tjente i fjor mer enn det man har gjennomsnittlig jobbet i året før. det er viktig med en god politikk, slik at folk ikke trenger å bli tvang flyttet fra byen.

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!