26-12-2017

Bekjennelse

I 1997 ga jeg ut et hefte om Bernkonvensjonen og rovdyrpolitikken. Her kom jeg med en påstand som jeg nå er nødt til å bite i meg

Jeg viste til at jeg hadde lest gjennom de fire riksavisene Aftenposten, Arbeiderbladet, Nationen og VG for tidsrommet 12. - 14. februar 1986 uten å finne et eneste ord om Stortingets ratifisering. Jeg må nå med beklagelse innrømme at følgende notis stod å lese nederst på s. 3 i Aftenposten for torsdag 13. februar: 

"Stortinget har møte i dag kl. 10. Et begrunnet spørsmål om arbeidsplasstilbud for kvinner i bygde-Norge besvares av kommunalminister Arne Rettedal. Deretter behandles ratifiseringen av en konvensjon om vern av ville dyr og planter og en innstilling om regulering av pensjoner fra pensjonstrygden for sjømenn."

Fredagsutgaven inneholder en to-spalter om Rettedals svar om kvinnearbeidsplasser, og ett aktuelt tiltak kan være å satse mer på eldreomsorg utenfor institusjon. 
På lørdag har spalten "Ukeblikk" en rask repetisjon av saker fra uka som gikk: Prisstigning, Rentetak, Eldreomsorg utenfor institusjon, Statsbanker under lupen, Pantsetting av kirke i Skien, Erling Nordvik søker stilling som fylkesmann, Vi leser mer aviser, Uendret beredskap i vinterferien, Funn av middelalderskip utenfor Kristiansand, Salg av prestegårdstomter, Kvinnelig manusfeide, Liten norsk deltagelse ved Berlins filmfestival og Ortega-utstilling i Oslo. I tillegg har avisen to artikler med oppfølging av spørsmålet om kvinnearbeidsplasser.
Og på mandag meddeler Aftenposten at Høyre-kvinnene  i en egen uttalelse går inn for styrking av eldreomsorgen.

Ja, det var visst alt? Det er jo så lenge siden. Har jeg glemt noe?

 

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!