07-10-2016

Bassengbløffen som ender i et mageplask

Venstre forsøker seg med en bassengbløff. Nå etterlyser de flere bassenger i Oslo. Men etter at de selv har styrt byen vår i 18 år var det eneste de klarte på bassengfronten å stenge bassenger.

18 år, ja jeg sier det en gang til: I 18 år har Venstre sammen med Høyre, FrP og KrF hatt maken i byen vår. Og på alle disse årene har de ikke klart å bygge et eneste nytt basseng i Oslo. Sist gang Oslo kommune bygget et nytt bad var Holmlia bad i 1983 og det begynner jo å bli noen år siden, ja hele 33 år siden. Men å stenge bassenger har de klart. Sagene bad f.eks. har stått tomt side 2000. Oslos befolkning har økt fra 450.000 til 658.000 siden 1983. Det betyr at byen vår har vokst med over 200.000 innbygger eller ca 46%. Da sier det seg jo selv at det var bedre plass på badene før i tiden.

 

Men nå ser det ut til at Venstre har våknet opp og ifølge dem går byggingen av bad altfor sakte og det blir altfor smått med det nye rød-grønne byrådet. Nå har vist ting begynt å haste veldig for Venstre. Tidligere byråd Guri Melby er både skuffet og redd for Stovner bad. Det går ikke fort nok mener hun. Altså den samme som gjennom 18 år ikke har gjort noe på bassengfronten.

 

Tøyenbadet blir vist heller ikke stort nok ifølge den tidligere byråden. Hennes planer var et kjempe anlegg på Tøyen, som hun riktig nok ikke hadde penger til. Men planen var der. Nå komme det heller et litt mindre anlegg på Tøyen som man faktisk har penger til. I mitt hode er det bedre med et realistisk prosjekt enn et fantasiprosjekt fra Venstre.

 

Med det rød-grønne byrådet kommer det nå et nytt bad på Stovner. Det har de ventet i nesten 30 år. Manglerud bad skal bygges. Det gamle badet på Manglerud er stengt nå. Det kommer også en nytt bad på Tøyen. Det badet vi har på Tøyen i dag lekker. Endelig er drømmens tid forbi. Nye bad skal bygges og det er ikke bare planene som er på plass pengene er der også.

 

Venstre forsøker seg med en bassengbløff. Men etter 18 år med Venstre i førersetet i byen vår kan jeg ikke si at utspillene til Venstre kan sies å være noe annet enn et gedigent mageplask!


Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!