24-05-2017

Bank eller butikk

Ja, sånn stilte vi unga motsigelsen skarpt på Tveita og andre steder. Barn er kulturbærere.

VIRRU HA BANK ELLER BUTTIK?

Ja, sånn stilte vi unga motsigelsen skarpt på Tveita og andre steder. Barn er kulturbærere. De fleste av oss har nok nyansert analysen noe ettersom åra har gått. Ola 61 år mener at det er ikke store forskjellen. Men la oss ta banken. Forrige dagen skulle jeg betale den gjengse husleia for juni 2017. "Gjengs" er som vi veit en eufemisme for ran og robberi. Logger meg så inn på min nettbank. Dér ser jeg at et par tusen kroner har kommet INN på konto. Er det julekvelden? Har jeg vunnet i lotto? 

Uføretrygda fattigpoeter som undertegnede tar ikke hva som helst for god fisk. Og ettersom det var umulig å finne detaljer angående transaksjonen på nett så ringte vi det femsifra nummeret til vår banks kundeservice. 

Du er nummer seks i køen. Du er nummer fem i køen .. Du er nummer en i køen .. Vi kan ikke ta flere samtaler nå, prøv igjen senere." 

Da var telefonkortet cirka tomt. Det forsvant over hundre kroner. Takker og bukker, en glede å kunne bidra til kjøkkenoppussinga eller hva det nå er som står ved siden av tapetet, direktør. Jeg fant omsider ut hvor penga kom fra. Men det var altså uten din hjelp.

Mens jeg har ordet. Jeg følger også med på rettsaken Cappelen vs Jensen. Det er vanskelig å unngå siden statskanalen kjører saktefjernsyn her også. Og uansett åssen dommen kommer til å falle over sommeren - ett er sikkert: Denne saken kommer til å bli brukt som argument for hvorfor "vi" her i mødrelandet bør kvitte oss med kontanter.

Jeg sier nei. Hvorfor i all verden skal det bli enda lettere for herr bankdirektøren & co å loppe meg for alt jeg eier og har. Jeg vil dessuten sjøl bestemme over de få myntene jeg har til overs; de skal romvenna mine ha.

For et kontant samfunn! 


Ola Bog sitt bilde.


.

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!