24-09-2018

Asylpolitikken og Ap

Arbeiderpartiets migrasjonsutvalg ledet av stortingsrepresentant Masud Gharahkani, har levert sin innstilling med forslag om partiets framtidige asyl- og flyktningepolitikk.

Denne politiske sak var viktigst for velgerne ved vårt siste stortingsvalg, og var det også suverent i Sverige nylig. Dette politiske felt vil stå helt sentralt i de vestlige demokratier i årtier framover.

Migrasajonsutvalget er kommet med en enstemmig innstilling. Ut fra det jeg har lest i media er det gledelig konstatere at utvalgets leder, Masud, har vunnet fram med sitt syn på en strengere og mer rettferdig politikk på dette felt. Han er i hovedsak enig med de danske sosialdemokraters nyorientering på dette område, og vi er mange i Ap som støtter Masud i det. Det er bare å gratulere ham med det han har oppnådd i utvalget. Jeg ser at Aps storbylag er noe skeptisk, og det blir selvsagt en heit sak på Aps neste landsmøte.

Det er viktig å få stoppet den uansvarlige og mafiastyrte asylstrøm til Europa. Nasjonene må motta kvoter de selv bestemmer. Vi som var unge etter 2. verdenskrig opplevde et sterkt skadeskutt Europa med 40 millioner flyktninger. Etter få år var mesteparten av dem tilbake i sine respektive hjemland, i arbeid med gjenreising til en ny framtid. Europa tok vare på sine etter en lang krig.

Det samme må vi nå forlange av andre kontinent. Vi kan hjelpe dem i deres nærområder. Deres ungdom må lære å bygge sitt eget samfunn og land. Det må bli slutt på all mafiaeksport av unge mennesker over Middelhavet, der det nå på få år har druknet godt over tretti tusen unge mennesker.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!