27-10-2016

Aps lærerbløff

I de åtte årene mellom 2005 og 2013 øremerket ikke den Ap-styrte regjeringen penger til én eneste permanent lærerstilling i norsk skole – hverken på barnetrinnet, på ungdomstrinnet eller i videregående skole.

Til sammenlikning har det nåværende flertallet øremerket penger til over tusen nye lærerstillinger for de yngste barna, hvorav Oslo har fått midler til nærmere hundre. I tillegg foreslår regjeringen for neste år en storsatsning på tidlig innsats.

Oslo-byråd Tone Tellevik Dahl forsøker i Dagsavisen 25. oktober å få oppmerksomheten bort fra dette ved å angripe regjeringen og Høyre for å avslutte et rødgrønt forsøksprosjekt i ungdomsskolen. Men som det daværende stortingsflertallet og den daværende kunnskapsminister uttalte da ordningen ble innført var det snakk om «et fireårig statlig tilskudd» og «først og fremst en prøveordning».

Den rødgrønne regjeringen valgte altså aktivt å innføre en tidsbegrenset ordning snarere enn å bevilge pengene permanent, slik det nye flertallet har gjort i sine satsninger. Likevel skylder Tellevik Dahl på Høyre.

Arbeiderpartiet forsøker som best de kan å løpe etter Høyre i skolepolitikken, men de har aldri evnet å faktisk prioritere kunnskap i skolen.

Heller enn å fokusere på at alle elever skal få med seg de grunnleggende ferdighetene de trenger, snakker Ap nå om å innføre et drama- og teaterfag og et nytt fag de kaller «Livet». Ønsker man en kunnskapsskole må man fortsatt stemme noe annet enn Ap.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!