17-08-2017

Antirasistisk senter bør vite bedre

Nestleder i Antirasistisk senter, Ervin Kohn, svikter grovt i et ellers prisverdig nettinnlegg flere steder den 15. august. I innlegget om den frastøtende rasismen som frontes av Hans Jørgen Lysglimt Johansen og partiet Alliansen, velger Kohn nokså bevisstløs å trekke inn situasjonen i Irland.

Kohns forsøk på å sammenligne Alliansens forhold til Den nordiske motstandsbevegelsen med Sinn Feins forhold til IRA, avdekker en total mangel på kunnskap om Irlands historiske frigjøringskamp og er direkte misvisende. Ønsker Kohn å trekke paralleller med konflikten mellom Storbritannia og Irland burde han heller ha fokusert på den britiske statsministeren Teresa Mays nye samarbeidspartnere det Demokratiske unionistpartiet (DUP).

Partiets politikk på områder som homofili, ekteskap mellom samme kjønn, innvandring, dødsstraff, menneskeskapte klimaendringer og menneskerettigheter, plasserer dem på ytterste høyre fløy i det politiske landskapet. Enda mer alvorlig blir det når vi ser DUPs infame forhold til den brutale volden under konflikten i Nord Irland, som rammet både Irland og Storbritannia i mange år.

En del av DUPs valgte representanter hadde svært nær tilknytning til pro-britiske terrorgrupper under konflikten. Medlemmer av partiledelsen var med og stiftet en egen paramilitær gruppe – «Ulster Resistance» – som smuglet våpen fra apartheidregimet i Sør Afrika til andre pro-britiske terrorgrupper som var ansvarlige for hundrevis av drap – ofte på anmodning fra britisk militær etterretning. 

Irske velgere har gjort Sinn Fein til landets største politiske parti, som også muligens er det aller viktigste partiet i den antirasistiske bevegelsen på den grønne øya. Kohns slengbemerkninger på nettet har et totalt manglende fotfeste i den virkelige verden. Antirasistisk senter bør vite bedre.Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!