ANNONSE
Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Vis bildetekst

12-08-2017

Angrep på Kommune-Norge

Frp-leder og finansminister Siv Jensen leverer fire uker før valget et voldsomt angrep på det kommunale selvstyret og på kommunenes muligheter for å klare seg økonomisk.

Ifølge finansministeren vil nemlig fjerning av eiendomsskatten bli ett av Frps viktigste krav i nye regjeringsforhandlinger.

Det er meget alvorlig at landets finansminister tumler med planer om å avskaffe kommunenes rett til å skrive ut eiendomsskatt. Det er å torpedere det kommunale selvstyret og det vil være et voldsomt slag mot mange kommuners eksistensgrunnlag.

Finansminister Siv Jensen uttalte i går til VG at hun ikke vil kompensere kommunene for bortfallet av eiendomsskatten. Kommune-Norge vil dermed gå glipp av over 12 milliarder kroner hvis finansministeren får gjennomslag for dette uansvarlige kravet.

366 av landets 426 kommuner har innført eiendomsskatt. I disse kommunene vil det bli dårligere skoler, barnehager, eldreomsorg og andre velferdstilbud til befolkningen, hvis eiendomsskatten kuttes som inntektskilde.

Frp vil også fjerne formuesskatten. 80 prosent av formuesskatten går til kommunene. Regjeringens mål er «færre og mer robuste kommuner». Det folk vil få mer av med den blåblå regjeringen er færre og økonomisk mye svakere kommuner.

Skatt er blitt et hovedtema i valgkampen for første gang på mange år. Skattepolitikken viser denne gangen tydeligere forskjellen på høyresiden og venstresiden enn ved tidligere valg. Den rødgrønne regjeringen lovet i åtte år å holde et uendret skattenivå. Den blåblå regjeringen har i fire år senket skattene med over 20 milliarder kroner.

Foran dette valget lover Ap å ta tilbake en god del av disse skattepengene. Etter vår mening burde de rødgrønne partiene love å ta alle skattelettelsene tilbake til fellesskapet.

Etter vår mening burde de rødgrønne love å ta alle skattelettelsene tilbake til fellesskapet.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!