ANNONSE

13-01-2015

Amatørmessig fruebråk

Fotballfrue redigerer seg tynnere, mens ektemannen poster falske kommentarer. Amatørmessig? Men så er de også amatører.

«Jeg er så utrolig lei meg. Jeg sover ikke og spiser ikke...», skriver Caroline Berg Eriksen på bloggen sin etter avsløringen av at hennes mann, fotballspilleren Lars Kristian Eriksen, har kommentert flere av hennes bloggposter under ulike falske identiteter. Som «PT Åge» har han blant annet skrevet positivt om konas rumpetrening og forsøkt å ta henne i forsvar mot stygge kommentarer. Eriksen bekrefter at han har gjort dette, etter at ryktene ble en mediesak. I jula var det kona som måtte krype til korset etter at det ble avslørt at hun redigerte bilder av seg selv slik at hun framsto som tynnere.

At noen datakyndige blogglesere har klart å avsløre ekteparet, kan virke usannsynlig da bloggen er en millionbedrift og drives i samarbeid med et profesjonelt management. Enkelte synsere kaller Eriksens blogg for viktigere enn de redaktørstyrte mediene. Men avsløringene, og ikke minst Eriksen-parets tårevåte reaksjoner på dem, er en viktig påminner om hva bloggen Carolinebergeriksen.no, tidligere Fotballfrue.no, faktisk er: Et amatørprosjekt som har vokst ut av proporsjoner.

Caroline Berg Eriksen og mannen hennes forsvarer seg med at de opplever netthetsen så sterkt at de har falt for fristelsen til å pynte litt på virkeligheten. Hun forteller om frykten for sin egen og datterens sikkerhet. Dette er i så fall alvorlig, og Eriksen er sårbar som enkeltstående blogger. Men å opptre som «PT Åge» eller redigere beina tynnere er ikke noe man gjør fordi man er redd for hva nett-trollene er i stand til å gjøre. Det er kynisk juks for å bygge opp en illusjon om perfeksjon. «Flawless» er ordet som går igjen i kommentarfeltene hennes. Selv om Eriksen har høye lesertall, gir ikke det henne troverdighet. Det gjør heller ikke innholdet hun produserer til noe viktig. Avsløringene bør være en vekker for dem som prøver å gjøre henne til noe hun ikke er.


Internasjonalen Arne Strand Radikale Røster Redaksjonens utvalgte innlegg Perspektiv Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag. Blåmandag Grønn hverdag Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag. Ille til mote Anders Heger Diskuter nå Hege Ulstein Espen S. H. Rusdal Ivar A. Iversen Utvalgte innlegg Reidar Sollie Halvor Finess Tretvoll Henvisning 1 Henvisning 2 Cancun Til Dagsavisen.no Refleks Selvbilder Global Voldtekt Dagens leder

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!