ANNONSE

16-05-2011

Adjø troverdighet

Høyre fører en politikk for velferd som virker. Vi sørget for et regelverk om datalagring som vil beskytte oss mot kriminalitet, samtidig som det stilles strenge krav til personvern.

Når SVs politikere anklager andre for å framsette retoriske luftslott (Dagsavisen, 5/5), vitner det om at selvtilliten er på topp og selvinnsikten på bunn. For mens SV har lovet bedre velferd, leverer de en politikk som fører til flere fattige og bostedsløse, økte helsekøer og nedlegging av gode velferdstilbud i hele landet. Og mens SV snakker om personvern, innfører de tidens mest omfattende registrering av private, sensitive helseopplysninger uten pasientens viten og vilje. Det er interessant å diskutere ideologiske begreper med SVs representanter. Men det er enda viktigere å løse de utfordringene folk møter i hverdagen. For å bringe SVs politikere tilbake til virkelighetens verden, vil jeg gi Bård Vegar Solhjell og Snorre Valen noen konkrete utfordringer:

* Hvorfor fører SV en politikk som fører til at bare rike får rask helsehjelp, mens de som har dårlig råd må stille seg bak 280.207 andre i helsekø? Høyre kuttet helsekøene med 50.000 ved å gi flere pasienter behandling i private klinikker for statens regning.

* Hvorfor stemmer SV mot Høyres forslag om å øke bevilgningene til rusbehandling, slik at den lange ventetiden kan reduseres, og flere få en vei ut av sin rusavhengighet?

* Hvorfor kuttet SV i støtten til PC-er for de som har dysleksi, selv om dette kan være helt nødvendig for at barn og unge med lesevansker skal få mulighet for å lære? Høyre foreslo å videreføre støtten.

* Hvorfor vil SV avvikle samarbeidet med private fosterhjem, når det er 164 barn som venter på et hjem? Skal fosterbarna ofres for SVs ideologiske prinsipper? Høyre mener hensynet til barnas beste er viktigst.

* Hvorfor stemte SV mot Høyres forslag om å gi pasienter rett til å reservere seg mot å være registrert i store nasjonale helseregistre, der private helseopplysninger er samlet? SV stemte også mot vårt forslag om å beskytte pasientenes identitet bedre.

Jeg imøteser SVs svar på disse utfordringene, og minner om at velgerne faktisk kan tenke selv. Solhjell og Valen bruker spalteplass på belærende skremselspropaganda overfor de cirka 28 prosentene av velgerne som sier de vil stemme Høyre. De bør i stedet bruke tiden på å forklare hvorfor flere enn 6 prosent bør stemme SV, til tross for den store avstanden mellom liv og lære i deres politikk.


Internasjonalen Arne Strand Radikale Røster Redaksjonens utvalgte innlegg Perspektiv Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag. Blåmandag Grønn hverdag Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag. Ille til mote Anders Heger Diskuter nå Hege Ulstein Espen S. H. Rusdal Ivar A. Iversen Utvalgte innlegg Reidar Sollie Halvor Finess Tretvoll Henvisning 1 Henvisning 2 Cancun Til Dagsavisen.no Refleks Selvbilder Global Voldtekt Dagens leder

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!