20-06-2017

21.06.2007 ble 21 afghanske flyktninger som hadde deltatt på Asylmarsjen som fulgte den gamle pilgrimsleden fra Trondheim til Oslo arrestert. 65 mil til fots. Eidsvolls plass fyltes av politi

VERDENS FLYKTNINGDAG - ET TIÅRSMINNE

VERDENS FLYKTNINGDAG - ET TIÅRSMINNE

21.06.2007 ble 21 afghanske flyktninger som hadde deltatt på Asylmarsjen som fulgte den gamle pilgrimsleden fra Trondheim til Oslo arrestert. 65 mil til fots. Eidsvolls plass fyltes av politi; fengslingsmøter ble kjørt på løpebånd og deportasjonene var et faktum. Bare minutter etter "Verdens flyktningdag", minutter etter midnatt, ble protesten avsluttet med massearrestasjon. Men kampen fortsetter. Politikken som sendte 21 flyktninger tilbake til krigen i Afghanistan i 2007 har fortsatt og i dag fortsetter deportasjonene av mennesker som sendes tilbake til krig, forfølgelse og umenneskelig behandling. 21. juni tenner vi lys til støtte for mennesker på flukt, for å vise at vi 10 år etter ikke har avsluttet protesten som startet i 2007. Vi glemmer aldri.


Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!