ANNONSE
Vålerenga-guttas første trening på det nye stadionet. I helgen åpnes den nye arenaen.

Vålerenga-guttas første trening på det nye stadionet. I helgen åpnes den nye arenaen.

Vis bildetekst
Foto: Erlend Dalhaug Daae / NTB scanpix

07-09-2017

104 år på langtur

Kommende helg er Vålerenga et lite fenomen i norsk idrett. Vi som står utenfor skal prøve å henge med.

I løpet av ett år vil Vålerenga stå med to av landets mest moderne hjemmebaner. I fotball og ishockey. Med Oslo kommune som hovedsponsor får de innviet fotballarenaen lørdag og nye Jordal amfi om ett år, hvis tidsplanen holder. Der er det allerede humper på veien.

I hockeylagets fravær av egen hjemmebane spiller de morgendagens serieåpning i en fullstappet Gjøvik fjellhall. Vålerenga har mange supportere i Oppland. Klanen har satt opp eget tog som ruller ut fra Oslo S. Det blir høy stemning og fullt trøkk.

Men det er helgens stadionåpning som er den store happeningen for VIF-folket. Etter 104 år på vandring har de følelsen av å komme hjem. Dette er Vålerengas sjuende permanente hjemmebane med Bislett og Ullevaal som de lengstvarende nødløsningene. Det har alltid vært naturstridig at Vålerenga har spilt vest for elva. I så henseende har de kommet hjem. Hadde alt vært perfekt skulle det ikke vært Valle Hovin som lå vegg i vegg, men den nye hockeyhallen. Slik ble det ikke. Hvis Oslo kommune får det som de ønsker, reiser det seg en skøytehall vegg i vegg med Vålerenga kultur- og idrettspark, som arenaen pr. i dag offisielt heter.

Det bygges ikke bare et nytt stadion på området. Nye leiligheter og næringseiendom spretter opp i nabolaget. Men uansett blir hele Valle-området et av landets største idrettsanlegg. På Valle Hovin var det i sin tid VM på skøyter og den er fortsatt helt sentral for skøyte- og bandysporten i Oslo, i Vallhall er det fotballaktivitet til klokka 23 hver kveld og VIFs nye arena blir hjemmebane for tre Vålerenga-lag. De aller ivrigste kan se alle tre i aksjon lørdag (Toppserien kvinner), søndag (Eliteserien) og mandag (2. divisjon menn). Og med hockey fredag kan dette bli en solid overdose. Men vinner VIF noen av disse oppgjørene? Et upassende spørsmål?


nyemeninger Meninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!