Nord-Norge

Nettavisen: Tidligere minister ble «ekskludert på livstid» fra partiet - nå stiller han som ordførerkandidat for annet parti

Tidligere olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg skal ha meldt seg inn i annet parti, og stiller som ordførerkandidat i nordlandskommune, erfarer Nettavisen.

Det er når Hadsel Høyre skal legge fram sitt listeforslag tirsdag kveld at et overraskende navn står på topp.

Nemlig tidligere olje- og energiminister for Fremskrittspartiet (Frp), Kjell-Børge Freiberg.

Det erfarer Nettavisen mandag formiddag.

Ekskludert på grunn av lekkasje

Også Bladet Vesterålen har skrevet om saken. Freiberg selv svarer ikke konkret på spørsmålet når de spør om han har meldt seg inn i Høyre, etter å ha blitt ekskludert fra Frp «på livstid» i 2021.

– Jeg er medlem i flere lag og foreninger, svarer Freiberg til avisa.

Høsten 2021 skrev VG saken om at Freiberg var ekskludert fra partiet for alltid.

«Fylkesstyret i Nordland Frp har ekskludert meg til evig tid. Angivelig skal jeg ha lekket et internt dokument til Dagens Næringsliv», skal Freiberg ha skrevet i en intern Facebook-gruppe for tillitsvalgte i Frp i Nordland.

Det skal ha dreiet seg om et dokument fra organisasjonsutvalget i partiet, der de hadde opprettet en sak mot fylkeslederen, Dagfinn Olsen, som nå sitter på Stortinget. Saken omhandlet påstander om oppførsel som var i strid med Frps etiske retningslinjer.

Tidligere minister

Freiberg ble valgt inn på Stortinget i 2017, og ble Erna Solbergs olje- og energiminister den 31. august 2018. Det var han til 18. desember 2019, da han dro tilbake til Stortinget. Siden ekskluderingen i 2021, skal han ha vært partiløs, og jobbet som samfunnskontakt for Holmøy Maritime, ifølge Bladet Vesterålen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra DagsavisenNyeste fra Dagsavisen.no: