Nord-Norge

Mann siktet etter at flere hundre griser døde på gård i Indre Salten

En mann er siktet etter at 276 griser døde etter en vannlekkasje på en gård i Indre Salten i Nordland lille julaften. En kvinne er mistenkt i saken.

– 23. desember fikk politiet melding om at flere griser hadde omkommet i en fjøs i Indre Salten i Nordland. Det hadde oppstått en vannlekkasje i fjøset som medførte at flere griser måtte nødslaktes, og totalt døde 276 griser av en besetning på cirka 600 dyr, heter det i en pressemelding fra politiet.

Politiet mistenker at de to driverne av gården, en mann og en kvinne, ikke har hatt tilstrekkelig tilsyn med dyrene i forkant av vannlekkasjen.

Kvinnen er mistenkt og mannen er nå siktet etter dyrevelferdsloven, for forsettlig eller grovt uaktsomt å ha hensatt dyr i hjelpeløs tilstand.

Den siktede har ennå ikke fått oppnevnt forsvarer, opplyser politiadvokat Hege Ingeborg Riksen til NTB.

– Hvorvidt det vil bli tatt ut flere siktelser i saken, er det for tidlig å si noe om per nå. Det vil den videre etterforskningen avgjøre, sier hun.

Saken fortsetter under videoen

Politiet samarbeider med Mattilsynet og har også innhentet ekstern hjelp i forbindelse med de tekniske undersøkelsene. Mandag denne uka var politiet tilbake på gården hvor vannlekkasjen fant sted for å gjøre flere undersøkelser av åstedet.

Ifølge Saltenposten har eieren av gården leid ut fjøs og jord til gårdbrukeren som nå er siktet.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen