Nord-Norge

Mann siktet etter at flere hundre griser døde på gård i Indre Salten

En mann er siktet etter at 276 griser døde etter en vannlekkasje på en gård i Indre Salten i Nordland lille julaften. En kvinne er mistenkt i saken.

– 23. desember fikk politiet melding om at flere griser hadde omkommet i en fjøs i Indre Salten i Nordland. Det hadde oppstått en vannlekkasje i fjøset som medførte at flere griser måtte nødslaktes, og totalt døde 276 griser av en besetning på cirka 600 dyr, heter det i en pressemelding fra politiet.

Politiet mistenker at de to driverne av gården, en mann og en kvinne, ikke har hatt tilstrekkelig tilsyn med dyrene i forkant av vannlekkasjen.

Kvinnen er mistenkt og mannen er nå siktet etter dyrevelferdsloven, for forsettlig eller grovt uaktsomt å ha hensatt dyr i hjelpeløs tilstand.

Den siktede har ennå ikke fått oppnevnt forsvarer, opplyser politiadvokat Hege Ingeborg Riksen til NTB.

– Hvorvidt det vil bli tatt ut flere siktelser i saken, er det for tidlig å si noe om per nå. Det vil den videre etterforskningen avgjøre, sier hun.

Saken fortsetter under videoen

Politiet samarbeider med Mattilsynet og har også innhentet ekstern hjelp i forbindelse med de tekniske undersøkelsene. Mandag denne uka var politiet tilbake på gården hvor vannlekkasjen fant sted for å gjøre flere undersøkelser av åstedet.

Ifølge Saltenposten har eieren av gården leid ut fjøs og jord til gårdbrukeren som nå er siktet.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: