Varmestua fikk 25.000 kroner

- Takk. Dette var en stor og positiv overraskelse, sa Inger-Lise Lien fra Varmestua. Hun fikk tildelt en sjekk på 25.000 kroner av gjenbruksbutikken HappyHand.

Det er Adventistkirken i Moss som drifter gjenbruksbutikken i Skoggata 2, som åpnet kort tid før jul.
– Overskuddet av butikkdriften skal gå til veldedige formål, og vi er glade for  vi allerede, etter en drøy måneds drift, kan gi økonomisk støtte til Varmestua, sier Pia Nielsen og Carsten Jørgensen. De er ledere for det som er Norges første HappyHand-butikk.

Svært takknemlig

Inger-Lise Lien tok i mot sjekken på 25.000 kroner, og hun var svært takknemlig.
- Dette gir oss en større økonomisk romslighet, noe som vil komme brukerne våre til gode, sa hun ved overrekkelsen. Varmestua er et lavterskeltilbud til rusmisbrukere. Her får de mat, reine sprøyter og klær, sko og støvler. Mange brukere har greid å komme seg ut av  rusmisbruket, med god hjelp av Varmestuas mange frivillige arbeidere.

Meget god start

Carsten Jørgensen forteller at det er et lokalt styre for HappyHand i Moss som bestemmer hvilket formål som skal prioriteres. - Varmestua sto høyt på lista over institusjoner som burde få økonomisk støtte, og det var ikke unaturlig at den aller første sjekken gikk til dem. Innbyggerne i Moss har tatt godt i mot gjenbruksbutikken vår, og omsetningen den første hele måneden var langt høyere enn det vi hadde som budsjettmål. HappyHand driftes av frivillige, og det er mange som fortjener en stor takk innsatsen så langt, sier Carsten Jørgensen.

Tre stolper

HappyHand bygger på tre stolper:
1. Overskuddet skal deles ut til gode formål.
2. Butikken skal være en møteplass, der gjestene skal kan kunne ta seg en kopp kaffe og prate sammen.
3. HappyHand skal være en del av begrepet bærekraft og miljø.