Annonse
VAFLER FOR TV-AKSJONEN: Renate Holm, fylkesaksjonsleder (fra venstre), Lisbeth Nesteng, aksjonsleder i Sarpsborg, Helene Langfelder ved servicetorget og rektor ved Sandesundsveien skole, Knut R. Olsen er stolte av vaffelprosjektet som elevrådet har stått for. Det er Linnea Engh (10) og Alexander Efterdal (11) også.

Vaffelhjerter banker

På Sandesundsveien skole i Sarpsborg ble det tirsdag stekt vafler til alle elevene som en tidlig start på innsamlingen til TV-aksjonen.

Annonse
Moss

Elevrådet ved Sandesundsveien skole sørget selv for å steke og selge vafler i forbindelse med årets TV-aksjon, der pengene som kommer inn skal gå til skoleustyr, videreutdanning av lærere, oppbygging av skoler og læringssentre i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

– 60 prosent av elevene våre har en annen etnisk bakgrunn enn norsk, og flere av dem kommer fra landene som skal få hjelp etter årets TV-aksjon. Da gir de nok litt ekstra, sier rektor Knut Raknerud Olsen.

Han kaller det en tjuvstart på innsamlingen, som skal foregå 22. oktober.

Trenger flere

– Vi håper det her vil gi økt fokus på aksjonen og være med på å generere flere bøssebærere, sier han.

Helene Langfelder, som jobber ved servicetorget i Sarpsborg kommune, sier at det fortsatt er mulig å melde seg som bøssebærer.

– Det er behov for flere, så man kan enten melde seg på nettet eller ved å henvende seg til oss, sier hun.

Vaffelstekingen var altså et ekstratiltak for å samle inn litt mer penger, og alle elevene ved skolen har fått med seg ti kroner hjemmefra for å kjøpe hver sin vaffel. Med 430 elever vil det generere cirka 4.000 kroner når utgiftene er trukket fra.

Brente fingre

– Det har vært gøy. Jeg har stekt vafler og brent fingrene litt, sier femteklassingen Linnea Engh (10), som har tatt i store tak sammen med de andre i elevrådet.

– Jeg synes det er veldig fint at barn som ikke har så mye som oss også får litt.

TV-forløpet

Det er regnet med at så mange som 100.000 bøssebærere, fordelt over hele landet, vil være aktive under TV-aksjonen. Sendingen på NRK vil ledes av de tre programlederne Leo Ajkic, Line Andersen og Mikkel Niva.

Nytt i år er at sendingen først går i to timer fra Lillehammer, hvor programleder Benedicte Bendiksen fra NRK Super skal lede elever fra en barneskole gjennom mange forskjellige aktiviteter.

Annonse