Tre førerkort beslaglagt

UP beslagla tre førerkort ved en fartskontroll på Dilling i Rygge kommune torsdag kveld. Høyeste fart ble målt til 99 km/t i en 60-sone.

På forsommeren gikk Utrykningspolitiet (UP) ut i mediene og varslet hyppige farts- og promillekontroller rundt omkring i landet. Dette er blitt fulgt opp, og torsdag kveld hadde UP en kontroll på Dilling i Rygge. Kontrollen ble gjennomført i en 60-sone, og tre bilførere fikk førerkortet beslaglagt. Den høyeste målte hastigheten var 99 km/t. Hele 25 sjåfører fikk forenklet forelegg for å ha kjørt for fort.

Seks til åtte måneder

I følge UP er det normalt tap av førerkort i seks til åtte måneder for å ha kjørt i 99 km/t i en 60-sone. Hvis det er andre forhold som i tillegg kan virke skjerpende, vil det ta enda lenger tid å få tilbake førerkortet.

800 til 8.500 kroner

Gebyrene i 60-soner varierer fra 800 kroner hvis fartsovertredelsen er inntil fem kilometer for høy. Deretter er det differensierte satser; opp til 8.500 kroner ved en fart på 25 km/t over fartsgrensen. Ved enda høyere fart beslaglegges førerkortet. (Kilde: Forskrift om forenklet forelegg i vegtrafikksaker).