To personer har testet positivt for korona i Moss

Det er påvist to nye smittetilfeller i Moss det siste døgnet. Dette er de to første tilfellene av smitte i kommunen siden 12. juni.

– De som er smittet er to voksne personer, og de er ikke ansatt i Moss kommune, opplyser Anastassia Dyrkorn, kommunikasjonsrådgiver i Moss kommune. 

Smittesporing er gjennomført, og det ene tilfellet kan knyttes til en utenlandsreise. Den andre personen er i samme omgangskrets som førstnevnte, og det er gjennom nærkontakt at den andre ble smittet. Begge personene er nå satt i karantene. 

Flere testes

Nå er det totalt 104 personer som har fått påvist smitte i Mosseregionen. 

Siden 19. juni har antallet personer som blir testet økt kraftig. Nå testes alle med symptomer. 

– Det er tatt 51 prøver siste døgn, hvorav 16 er barn, tre er av helsepersonell og en er barnehageansatt. Det totale antall prøver vi venter svar på er 76, nevner Dyrkorn. 

Viktig at alle tar ansvar

Nå som grensene til flere land innenfor Schengen åpner, er det stor usikkerhet knyttet til oppblomstring. Derfor er det viktig at alle viser aktsomhet i tiden fremover.  

– Hvorvidt det kommer en ny bølge med smitte er veldig vanskelig å si. Men det er viktig at alle opprettholder enmetersregelen og smittevernreglene generelt. Selv om mange kanskje tror at situasjonen har normalisert seg, er det fremdeles stor risiko for at man får en oppblomstring om vi ikke tar ansvar, avslutter Dyrkorn.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Moss Dagblad, se våre abonnementstilbud her.