To medaljer på én helg

Mathilde Klokseth Karlsen (17) fikk bra betalt på helgens innendørs NM. Mossejenta vant høyde uten tilløp. Hun ble også nummer tre i stille lengde, og det ble seniorfinale i tresteg der hun var tett på sin personlige rekord. Her ble Matilde nummer seks.

Av: Christian Michaelsen

– Det et tresteg som er min prioriterte øvelse. Med 11,66 var jeg bare tre centimeter bak min personlige bestenotering. Den satte jeg under junior NM innendørs i fjor på denne tiden, sier Mathilde som den gang tok sølv.

Om fire uker er det nytt junior NM. Også det i Bærum.

– Det mesterskapet er nok enda viktigere for meg, understreker hun.

Hopp uten tilløp har ikke samme status som de andre øvelsene på NM. Her var det også egne juniorklasser.

– Dette hopper jeg bare en gang i året, sier Mathilde. Hun presiserer at spenst er viktig for en utøver som prioriterer høyde og tresteg.

– I fjor var jeg best i innendørssesongen. Ute fikk jeg ikke noen stigning i mine prestasjoner, sier Mathilde som håper det ikke gjentar seg i år.

Mathilde vant høyde uten tilløp i fjor også. Den gang på 1,41. I år ble det 1,38. I lengde hoppet hun 2,57 da det ble bronse. Gullet gikk på 2,66.  Identisk med Mathilde sin personlige rekord.

Pers og finale

Linn Oppegaard (21) tok tre NM-gull under U-23 NM i fjor. I helgen ble hun nummer fem i finalen på 200 meter.

– Jeg perset meg med nesten halvsekunder til 26,69 i semifinalen. Det er jeg utrolig fornøyd med, sier Linn som gjorde 26,97 i finalen. Da hadde hun en vanskelig innerbane.

Linn vant både 100, 200 og 400 meter på junior NM i fjor.

– Ambisjonene foran årets sesong er store, sier Linn som fikk sitt store gjennombrudd på nasjonalt nivå i 2019. Mossejenta var også i NM-finalen for senior på 100 meter.