Største motortreff i Moss noensinne

Søndag 2. juni er det klart for det største motortreffet i Moss noensinne. Moss og omegn motorhistoriske forening får disponere hele Nesparken til motoriserte kjøretøy. - Dette blir en herlig blanding av veterankjøretøy, moderne biler, spesialkjøretøy, motorer og - ikke minst - et gjensyn med selveste Kambobilen, sier primus motor for arrangementet, Frank Robin Guldager.

Frank Robin Guldager kommer kjørende i en mini-Fiat fra 1953 når han skal fortelle om det kommende motortreffet i Nesparken. Det er såvidt plass til mannen i den italienske toseteren, men Guldager bedyrer at dette er en bil som er godkjent for kjøring på norske veier.

Byens paradebil

- Fiaten er kun et eksempel på hva publikum kan få se på Nesparkentreffet. Vi er også stolte av å kunne vise fram en Chrysler Plymouth fra 1938, som er bygd på Kambo. Dette er den såkalte Kambobilen, som er en "amerikaner" skapt for norske forhold. Dette bør bli paradebilen for Moss, og jeg håper vi kan få med næringslivet på et spleiselag for å få restaurert den til byjubileet neste år, sier Frank Robin Guldager. Det er Moss by- og industrimusem som disponerer Plymouthen i dag, og på museets nettsider kan publikum finne mer informasjon om denne bilen.

Ferrarier, Porscher og brannbiler

Ferrarientusiast Ottar Olsen melder at det norske Ferrarimiljøet vil stille med 10-15 biler. Mossingen Rune Eriksen har ansvaret for brannbilseksjonen. Publikum vil få se en del moderne Porscher, og det kommer i det hele tatt til å bli en salig blanding av veteranbiler, moderne, raske biler, lastebiler, landbrukskjøretøy, brannbiler, mopeder, motorsykler og båtmotorer på Nesparken-treffet.

Konkurransebiler

Tidligere norgesmester i rally, Per Erik Brynildsen, vil presentere konkurransebiler og arrangørene håper at mange amcar-tilhengere vil ta med seg bilene sine for å vise dem fram for bilinteresserte tilskuere. Frank Robin Guldager forteller at de også har invitert ungdom som driver med mekking og stashing av egne biler. - Dette er bilinteresserte, yngre folk, som kanskje bruker bilene noe annerledes enn det vi noe eldre vant til. De er ofte glade i kraftige høytalere, brede dekk og elegante spoilere. Men det viktige er at de er interesserte i biler, og vi har kanskje en del å lære av dem også, sier Guldager.

Skryt til Moss kommune

Han ønsker å takk Moss kommune for velviljen ved å låne ut Nesparken til et slikt stort motorarrangement. - Vi får disponere både Speiderhuset og Mossehallen, og dermed slipper vi å styre med mobile toaletter. Hele treffet organiseres av en gjeng glade amatører, og det er gratis inngang. Vi kommer til å ha flere salgsboder, og regner med at det vil gi noen inntekter, sier Frank Robin. Som krysser fingrene for at det skal bli godt vær, og at folk i hele Mosseregionen kjenner sin besøkelsestid på søndag.

Byjubileet i 2020

Moss og omegn motorhistoriske forening håper at Nesparken-arrangementet i år skal utvikle seg til å bli fast tradisjon. Foreningen samarbeider med byjubileumskomiteen for Nye Moss, og det er allerede bestemt at det blir et nytt, stort motortreff  neste år. Foreløpig dato er satt til 20. juni 2020. Foreningen har også fått bevilget 50.000 kroner til neste års arrangement.