Steven Wilson Quartet og Jonathan Bree skal spille på Lyse Netter

Lyse Netter har lokket en artist fra New Zealand til Moss, for å spille sin første konsert i Norge. I tillegg kommer musikkprosjektet til tidligere Superfamily-frontfigur Steven Wilson til byen.

I juni ble den 2. utgaven av Lyse Netter arrangert i Albyhagen på Jeløy i Moss.

Festivalen arrangeres av House of Foundation i samarbeid med Moss Kulturhus og Punkt Ø.

Nå jobber arrangøren med å spikre neste års festival, som etter planen skal gå fra 5. til 7. juni 2020.

Onsdag offentliggjorde de navnet på de to første artistene: Steven Wilson Quartet og Jonathan Bree.

– Dette er bookinger vi er veldig glade for, som passer festival, sted og hele settingen perfekt, sier arrangør Martin M. Sørhaug i House of Foundation.

– Groovy musikkprosjekt

Steven Wilson Quartet er et band med lokal tilknytning. Det består av Martin Steffensen, Svein Erik Martinsen Ånestad, Morten Solnørdal Urfjell og Steven Wilson.

Steven Wilson Quartet
Foto: Pressefoto

Steffensen og Wilson er tidligere medlemmer i bandet Superfamily.

– Vi synes det er veldig stas at Steven Wilson Quartet holder sin første store festivalopptreden på Lyse Netter. Det er et kult og groovy prosjekt de har på gang, rytmisk, rocka og Wilsons vokal er jo virkelig one-of-a-kind, sier Sørhaug.

Har aldri spilt i Norge før

Jonathan Bree er derimot langt ifra noen lokal mann. Snarere tvert imot. Han er en musiker fra New Zealand, som for alvor ble kjent etter at låta «You’re So Cool» ble en hit på Youtube. Den har nå passert over 13 millioner visninger.

Lyse Netter-arrangøren omtaler de melodiske komposisjonene hans som «en musikalsk palett man kan beskrive som mørk Disney». Dette blir Brees første konsert i Norge.

– Jonathan Bree er en artist som opererer i skjæringspunktet mellom popmusikk, teater og suite, han krysser grenser mellom sjangre og utvider forestillingene om hva festival/live-musikk kan være, forteller Sørhaug.