Sport

Norges dobbeltfirer mislyktes i forsøket – må ut i oppsamlingsheat i ro-VM

Den norske dobbeltfireren klarte ikke å kvalifisere seg til semifinalen og må ut i oppsamlingsheat på tirsdag.

Den norske båten endte på 3.-plass, åtte sekunder etter britene som vant heatet. Det var kun to de raskeste som gikk direkte videre til semifinalen. Den norske båten kom 6,5 sekunder for seint ut til å ta en direkte plass i semifinalen.

Oppsamlingsheatene går tirsdag mellom klokken 12.05 og 12.12.

Tidligere mandag sendte Norges Roforbund ut en pressemelding om at Erling Øyasæter hadde trukket seg fra VM grunnet sykdom.

Mathias Wie kom inn som reserve for Øyasæter i dobbeltfireren. I dobbeltfireren hadde Wie med seg Martin Helseth, Erik Solbakken og Jonas Juel, som ikke har konkurrert sammen tidligere denne sesongen.

Dersom Øyasæter blir frisk igjen er det en åpning i regelverket som sier at han kan komme tilbake i båten om regattalegen gir klarsignal.

Det er de to beste båtene som går videre til semifinale fra forsøket.

(©NTB)

Mathias F. Wie og Siri Eva Kristiansen under en treningsøkt på Årungen rostadion før VM i roing 2022 i Tsjekkia. Kristiansen skal delta i singlesculler, mens Wie er reserve i mennenes tungvektsklasser.

Nyeste fra Dagsavisen.no: