Solbergs regjering har gitt Norges rikeste ni milliarder kroner i skattelette

– Dette er skreddersydde skattekutt for landets aller, aller rikeste, sier SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski.

Tall fra Finansdepartementet viser at Erna Solbergs regjering har barbert skatten for Norges rikeste mennesker med hele ni milliarder kroner.

Det skriver TV 2. Tallene får blant annet Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre og SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski til å reagere.

Les også: Deler bad med 17 menn i kommunal bolig: «Astrid» og «Kari» betaler nesten 7.000 i husleie (+)

– Dette er skreddersydde skattekutt for landets aller, aller rikeste. Vi får stadig flere milliardærer i Norge. De aller fleste av dem betaler knapt skatt nå. Mens en vanlig sykepleier må betale en større andel av sin inntekt i skatt, sier Kaski til kanalen.

Regjeringens nye kutt i formuesskatten i budsjettforslaget for neste år anslås å koste 1,37 milliarder kroner, etter det NTB erfarer. Den økte utgiften kommer som følge av at regjeringen går inn for å øke verdsettelsesrabatten for aksjer og driftsmidler fra 35 til 45 prosent neste år.

– Jeg er veldig opptatt av å bekjempe at forskjellene øker. Det som er viktigst for meg, er faktisk at vi har norske eiere som investerer i arbeidende kapital, det som bidrar til at bedriftene utvikler seg, sier statsminister Solberg til TV 2.

Les også: Borgerlig side styrker seg kraftig