Så mange er drept i Østfold hittil i år

Østfold langt oppe på dyster statistikk.

Etter at to menn ble funnet døde i henholdsvis Sarpsborg og Skjeberg i forrige uke, hvorav den ene er drept og den andre blir kategorisert som mistenkelig dødsfall, er det totalt seks personer som er drept i Østfold så langt i år. 

Hittil i år har politiet her i landet startet etterforskning av 21 drapssaker med 24 ofre.

Det betyr at nærmere en tredel av alle drapssaker i Norge, så langt er begått i Østfold.

Les også: Drapssiktet i Sarpsborg ikke avhørt på nytt mandag

Sønnen fant faren død

Ifølge Fredriksstad Blad er det 54 år gamle Geir Kirkerud som ble drept i Sarpsborg. De skriver at  det var sønnen som fant faren død på den 23. september, og politiet har uttalt at han bar preg av å ha vært død i flere dager.

Samme dag ble et annet mistenkelig dødsfall rapportert inn i Skjeberg. Der var det en 51-åring som ble funnet død i sitt hjem. Omstendighetene var av en slik art, at politiet har igangsatt etterforskning.

Kirkerud var kjent for mange i lokalområdet, og i Østfold forøvrig, etter å ha drevet bensinstasjonen på Hafslundsøy i lengre tid. Før det, hadde han jobbet i og drevet matvarebutikker. Han vokste opp på Hafslundsøy.

6 drapssaker i Østfold så langt

* 16. mars: En mann i 40-årene dør etter slåssing i en bolig på Lisleby i Fredrikstad. Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at mannen døde av kvelning. En mann, også han i 40-årene, er siktet for drap.

* 1. juli: En kvinne i 60-årene dør etter å ha blitt knivstukket i en bolig i Balders vei i Halden. Kvinnens sønn, som er i 30-årene, er siktet for drap.

* 12. juli: Christian Halvorsen (43) blir funnet livløs utenfor hjemmet sitt i Askim og erklært død kort tid etter. Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten ble han skutt. To menn på 49 og 32 år er siktet for drap eller medvirkning til drap.

* 14. juli: Marianne Haugen (54) blir stukket med kniv mens hun sitter i en bil og venter ved bussterminalen i Sarpsborg. Hun dør av skadene. En 31-årig norsk statsborger med somalisk bakgrunn er siktet for drap på kvinnen, som han ikke hadde noen kjent relasjon til. Han er også siktet for drapsforsøk på to kvinner som han har en relasjon til, på ulike steder i byen etterpå.

* 18. august: En 73 år gammel kvinne blir funnet død i en bolig på Jeløya i Moss. Kvinnens 80 år gamle ektemann, som selv meldte fra til politiet, er siktet for drap.

* 23. september: Geir Kirkerud (54) blir funnet død i leiligheten sin i sentrum av Sarpsborg, etter at politiet har blitt varslet av en person med relasjon til ham. Ifølge politiet er det tydelig at mannen har vært død i flere dager. 25. september blir en mann i 30-årene, som er bekjent av den døde, pågrepet og siktet for drap.

Flere mistenkelige dødsfall

I tillegg har politiet startet etterforskning av flere mistenkelige dødsfall:

* 8. janunar: En kvinne i 30-årene ble funnet død i en leilighet i Moss.

* 20. august: En 15 år gammel jente blir funnet død på et hotellrom i Sarpsborg. En 27 år gammel mann blir pågrepet senere samme dag og siktet for å ha hensatt jenta i en hjelpeløs tilstand.

* 6. september: En kvinne i 40-årene blir funnet død i en elv på en campingplass på Hvaler.

* 23. september: En 51 år gammel Skjeberg-mann blir funnet død i sin bolig i Skjeberg. Mannen har en nær relasjon til 54-åringen som ble funnet samme dag i Sarpsborg. 

* 27. september: En kvinne i 20-årene blir funnet død i sin leilighet på Gressvik. Dødsfallet betegnes som mistenkelig.

Les også: Gir opp å avhøre drapssiktet mann (80)