Politiet mener sjøforholdene var avgjørende for hvorfor en lastebil veltet om bord Bastøferja

Det ble målt vind tilsvarende liten storm i Oslofjorden da en lastebil veltet om bord en av Bastøferjene. Likevel ble det ikke ansett som uforsvarlig å seile over fjorden.

Tirsdag morgen veltet en lastebil over flere biler om bord Bastø I.

En av bilene ble knust, men til alt hell befant ingen personer seg i denne. Føreren av lastebilen er den eneste som ble skadet. Han slapp ifølge politiet fra det med lettere skader.

Årsaken til lastebilvelten er foreløpig ikke brakt på det rene. Politiet etterforsker nå saken.

Per nå mener de væreforholdene var avgjørende for hvorfor lastebilen veltet.

– Det var mye sjø da det skjedde. Vi tror den har veltet som følge av det, sier Marius Fosvold, oppdragsleder i Sør-Øst politidistrikt.

Mye sjø tilsvarer en sjøgang på inntil fire meter høye bølger.

Øyvind Lund, administrerende direktør i Bastø Fosen, mener det ikke var uforsvarlig å seile over fjorden da lastebilvelten skjedde.
Foto: Kenneth Stensrud Øyvind Lund, administrerende direktør i Bastø Fosen, forteller at de ikke anså det som uforsvarlig å seile over fjorden da lastebilvelten skjedde.

Stiller seg bak avgjørelsen om å seile

Ifølge nettstedet Kystvær var det målt vind på 23,2 meter i sekundet ved Gullholmen i området klokka 08.00 tirsdag morgen, opplyser Vestfold interkommunale brannvesen til NTB.

Det faller inn under kategorien liten storm.

– Vi ønsker ikke å kommentere årsaken, men det er klart at det var en god del vind og sjø i området da det skjedde. Det var sikkert en faktor. Så skal vi undersøke om det var andre faktorer også, sier Øyvind Lund, administrerende direktør i Bastø Fosen.

– Burde den aktuelle ferjen vært ute på sjøen i det hele tatt, tatt i betraktning værforholdene?

– Det er opp til våre skipsførere å gjøre en vurdering på om det er forsvarlig å seile. Det har de gjort i dette tilfellet, og den avgjørelsen stiller vi oss bak, svarer Lund.