Politiet: – Katten kan like gjerne ha dødd av naturlige årsaker

Nye opplysninger har ført til at politiet ikke lenger mener det ligger noe kriminelt bak funnet av den døde katten med tau rundt halsen.

– Fredag morgen ble vi oppringt av en mann som hadde lest om saken i media, og fortalte oss at han hadde sett katten flyte i elva. Han skal ha fisket den opp på land ved hjelp av et tau, fordi han ikke ønsket å ta på den, forteller krimsjef Rune Albertsen ved Fredrikstad politistsajon til Demokraten.

Det var torsdag formiddag den døde katten ble funnet av en turgåer i en konteiner på Kråkerøy – søkkvåt og med et tau rundt halsen. Øst politidistrikt skrev da på Twitter at katten tilsynelatende hadde blitt druknet og hengt.

– Katten kan like gjerne ha dødd av naturlige årsaker, sier Albertsen fredag, i lys av den nye informasjonen de har fått.

– Lite klokt

Det var NRK som først meldte at politiet hadde mottatt nye opplysninger i saken, og derfor ikke lenger hadde grunn til å tro at den døde katten hadde blitt utsatt for grov dyremishandling.

– Vi anser dette som en troverdig forklaring, og det har heller ikke blitt funnet øvrige skader på katten. Derfor har vi avsluttet etterforskningen av saken, med forbehold om at den kan bli gjenopptatt dersom det dukker opp nye opplysninger som motstrider de vi har fått til nå, sier Albertsen.

Videre forteller han at mannen som kontaktet dem fredag har erkjent at måten han håndterte den døde katten på, kanskje ikke var den beste løsningen.

– Han ser i ettertid at det nok var lite klokt å legge fra seg katten i konteineren, men at dette var en avgjørelse som ble tatt der og da, sier Albertsen.