Ordfører Tage Pettersen skal til Stavanger.

Pettersen vil kalle storkommunen Moss

Moss og Rygge trenger både nytt navn og nytt kommunevåpen. Nå inviterer mosseordfører Tage Pettersen (H) til tegnekonkurranse.

Av Marie de Rosa

I dag er forhandlingsutvalgene fra Moss og Rygge nok en gang samlet for å stake ut kursen til den nye storkommunen. Hva Moss og Rygge sammen skal hete, er et av de store spørsmålene. Det samme er kommunevåpenet. Skal den velkjente mossekråka beholdes, eller bør den vrakes til fordel for Rygges gullspore?

Nå foreslår mosseordfører Tage Pettersen (H) å lyse ut en tegnekonkurranse om det nye kommunevåpenet.

På sin Facebook-side skriver Pettersen at navne- og symboldiskusjonen, i likhet med verdens nest høyeste fjell, har fått arbeidstittelen K2.

Samtidig døper han den nye kommunen Moss.

Vansjø eller Morsa

Som Moss Dagblad tidligere har skrevet, strides lokalhistorikerne om hva den nye kommunen bør hete. Tidligere historielektor Harry Henriksen, som i 2014 ble kåret til «Årets profet» i Dagsavisen, har hele tiden holdt en knapp på Moss, men også Vansjø har blitt trukket fram som mulige alternativer.

Larkollens store sønn, forfatter Jon Michelet, har skuet tilbake i tid og anbefalt Varna, mens lokalhistoriker Jon Roth Nilsen har foreslått Morsa .