Person funnet død i brennende bil i hagen til Værne Kloster i Moss

Politiet antar bilen har hatt stor fart, kjørt av veien og havnet i hagen til herregården - omtrent 100 meter fra veien.

Det var klokken 06.29 fredag morgen at politiet fikk melding om at en person satt i en brennende bil i nærheten av Klosterveien på Dilling, i det som tidligere var Rygge kommune.

Brannen er slukket av brannvesenet, og politiet har startet etterforskning for å identifisere den døde og finne ut hva som har skjedd.

Bileier gjort rede for

Politiet har så langt ikke brakt på det rene hvem avdøde er, men alt tyder på at det dreier seg om en mann fra lokaldistriktet.

Kroppen er kraftig forbrent. Det vi vet per nå er at det ikke er bileieren som sitter i bilen. Vedkommende er gjort rede for, forteller Tom Sandberg, politiets operasjonsleder.

Den avdøde ble funnet i førersetet.

Det har blitt gjort søk med hunder i området, for å se om noen har forlatt stedet. Det har ikke gitt noen resultater, sier Sandberg.

Politiet tror bilen har kjørt langs denne veien, og så havnet omtrent 100 meter lenger unna - i en hage på herregården Værne Kloster.
Foto: Kenneth Stensrud Politiet tror bilen har kjørt langs denne veien, og så havnet omtrent 100 meter lenger unna - i en hage på herregården Værne Kloster.

Var først usikre på hvordan bilen hadde havnet der

Området ble sperret av mens politiet gjennomførte krimtekniske undersøkelser.

Bilen sto plassert i hagen til herregården Værne Kloster; et godt stykke unna nærmeste vei.

Det gjorde at politiet først var usikre på hvordan bilen hadde havnet der.

Etter å ha gjort sine innledende undersøkelser, sier Sindre Dahlstrøm, politiets innsatsleder, at det sannsynligvis dreier seg om en utforkjøring.