Årsaken til flyttingen er at ulveparet anses som genetisk viktig, og at myndighetene ville unngå at de ble skutt under lisensjakten.
Hannulven er nemlig en krysning av en finsk-russisk ulv og dermed viktig for å redusere problemet med innavl i den norske ulvebestanden.
Nå bekrefter Miljødirektoratet at flyttingen har vært en suksess, og at paret har fått valper.
– Ut fra informasjonen vi har, er vi sikre på at tispa har født, men vi vet ennå ikke noe om størrelsen på kullet, sier seksjonsleder Knut Morten Vangen i Miljødirektoratet.
[ Gaupe fanget på kamera: – Den tråkker stadig vekk innom hyttetomter når folk ikke er der ]
Også miljøministeren er fornøyd og mener flyttingen av ulveparet har vært en suksess.
– Det er veldig viktig at ulv fra Finland og Russland lykkes i å spre sine gener i den skandinaviske ulvebestanden. Den høye graden av innavl er en alvorlig trussel for ulven i Norge og Sverige. Formålet med å ta vare på slike individer er nettopp at de skal formere seg. At ulveparet nå har slått seg ned i ulvesona og fått valper, er derfor svært gledelig, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).
Deisjøparet har slått seg ned i et område nord for E18 og øst for Glomma, innenfor ulvesonen. Størsteparten av reviret er i Aurskog-Høland kommune, men det berører også Indre Østfold, Marker og Nes kommuner.
(©NTB)