Moss

Tidligere statssekretær fra Frp stiller til valg for Høyre

Har byttet side før årets kommunevalg.

Anne Bramo var lenge en profilert Frp-politiker i Moss, hvor hun blant annet var varaordfører og gruppeleder for partiet. I 2018 forsvant hun fra lokalpolitikken, etter å ha blitt utnevnt som statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet. Der jobbet hun under statsrådene Åse Michaelsen, Sylvi Listhaug og Terje Søviknes, fram til Frp gikk ut av regjering i januar 2020.

Etter det har Bramo engasjert seg i en rekke helseorganisasjoner og er i dag styreleder i Landsforeningen for PTSD.

Askøy, Norway 20190617.
Eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug ankommer Askøy rådhus mandag 17. juni for å få en redegjørelse av kommunen om smitteutbruddet. Her sammen med Askøy-ordfører Terje Mathiassen.
Foto: Paul Sigve Amundsen / NTB

Nå har Bramo returnert til politikken – og står oppført på 4. plass på Høyres valgliste til årets kommunevalg.

– Med Simen Nord som lagleder for et flott lag i Moss Høyre ble jeg inspirert til å stille meg til disposisjon for velgerne i Moss igjen, skriver hun på hennes Facebook-side.

– Vi er alle i bevegelse. Med jevne mellomrom tar jeg en fot i bakken og finner ut hvor jeg står og hvor jeg går. Nå var det naturlig for meg å velge Høyre, sier Bramo om partiskiftet til Moss Avis.

Anne Bramo, her med tidligere helse- og omsorgsminister Bent Høie, skal representere Høyre under årets kommunevalg.

Høyres valgkamp ledes av tidligere Frp-politiker

Ifølge avisa meldte Anne Bramo seg inn i Høyre for et snaut år siden. Siden da har hun skrytt flere ganger av Høyres politikk i sosiale medier og har kalt Erna Solberg for Norges beste leder.

Tidligere Frp-politiker Alexander Leirstein.

Høyres valgkamp i Moss ledes for øvrig av Alexander Leirstein, sønn av tidligere Frp-politiker og stortingsrepresentant Ulf Leirstein. Han tok over Anne Bramos verv som gruppeleder i Frp da hun forlot lokalpolitikken i 2018, men har siden da også blitt Høyre-politiker.

Den lokale valglista toppes av ordførerkandidat Simen Nord, som også var partiets 1.-kandidat under det siste fylkestingsvalget i gamle Østfold fylke.

Mer fra Dagsavisen