Moss

Moss vant og sesongen er over lørdag

(Vålerenga2 - Moss 0-1). Sluttspillet for de sju siste lagene er avlyst. Siste ordinære serierunde spilles lørdag.

For mandagskveldens seier til Moss på Intility ble spesielt. Vålerenga stilte med hele seks A-lagsspillere fra start, men de maktet ikke å score.

Det gjorde Moss, som har kjempet i bunnen hele sesongen. Nyheten fra Norges Fotballforbund om at sluttspillet for nedrykkslagene er avlyst, kom midt under kampen. Så Moss fikk både en verdifull seier samtidig som de fikk beskjed om at de ikka kan rykke ned.

Store målsjanser

Vålerenga kjørte 1. omgangen denne kvelden, men Bård Finne misbrukte to store sjanser, nesten på nivå med de Vidar Örn Kjartansson misbrukte mot Glimt dagen før. Også Brage Skaret hadde en god skuddmulighet som kunne gått inn.

Moss skapte ikke stort, men de fikk et straffespark da dommer mente Johan Lædre Bjørdal brukte armen og rev ned en Mossespiller. Men Thomas Jakobsens straffespark var det ikke nok kraft i og keeper Kjetil Haug lå nede og reddet.

Vålerenga byttet ut sine tre veteranspillere i pausen, nevnte Bjørdal og Finne samt Benjamin Stokke. Moss gikk mye mer aggressivt til verks etter hvilen, og skapte flere store sjanser, men VIF-keeper Kjetil Haug leverte noen solide redninger.

Men etter en drøy times spill måtte han gi tapt. Øystein Vestvatns skudd klarte ikke Haug å holde og ballen trillet i mål.

Camara skapte kaos

VIF satte inn Ousmane Camara 20 minutter før slutt, han skapte mye rør og driblet seg ved en anledning helt inn på 5-meteren til Moss. Men avslutningen fikk han ikke satt.

På den andre siden fikk innbytter Fredrik Wasenius avgårde kveldens hardeste skudd, men keeper Kjetil Haug i full strekk fikk slått ballen ut.

I sluttminuttene klarte ikke VIF å mobilisere noen sluttspurt, og for første gang i år kunne Moss juble for en kamp uten baklengsmål.

Vålerenga møter Alta i Finnmarkshallen kommende lørdag og laget må vinne og samtidig ha hjelp av andre for å klatre de tre plassene opp de trenger. Lykkes ikke det, er sesongen over.

Moss har bare æren å spille for hjemme mot bunnlaget Fløya, som ikke har vunnet en eneste kamp i år. Men begge lagene får spille i 2. divisjon også neste år.