Moss

Frp-gruppe ga bort partikassen og meldte seg ut

På samme møte som styret i Råde Frp meldte seg ut av partiet, ga de bort 50.000 kroner fra partikassen til veldedige formål.

Søndag meldte styret og Frps medlemmer i kommunestyret overgang til Høyre i protest mot Frps håndtering av den siste tidens varsler om seksuell trakassering. På det samme møtet vedtok de å gi bort partiets penger, skriver Dagbladet.

Nå er lokallagets kasse tom, opplyser Helge André Njåstad, som leder partiets organisasjonsutvalg. Han er skuffet over det Råde-politikerne har gjort.

– Det fremstår som svært rart å dele ut 50.000 på samme møte som man melder seg ut. Jeg tror alle ser at dette handler om å skade partiet ved å tømme kassen, skriver Njåstad i en SMS til avisen.

– Det er bare de som er i styret og kommunestyregruppen som har meldt seg ut, så det er jo fortsatt medlemmer igjen i partiet. Dette er penger som ellers ville gått til reetablering av Råde Frp, sier han.

Frederikke Stensrød er varaordfører i Råde og en av dem som meldte seg ut. Hun vil ikke kommentere pengesaken eller svare på Njåstads utsagn.

– Vi har ingen kommentarer til organiseringen av Frp. Vi har meldt oss ut, men vi ønsker ikke å skade partiet, sier hun.

(©NTB)