Nyheter

To mossinger innlagt på sykehus med covid-19 forrige uke

De siste par ukene har tre personer fra Moss blitt innlagt på sykehus med koronasmitte. Likevel ser ikke kommuneoverlegen behov for å innføre noen lokale smitteverntiltak.

20. april i år var forrige gang det var et koronadødsfall på Sykehuset Østfold Kalnes.

I den ukentlige risikovurderingen av smittesituasjonen i Moss kommer det fram at smittesituasjonen i Moss er bedre enn i flere andre nabokommuner.

Mens det i uke 41 ble registrert 44 nye smittetilfeller i Moss, hadde tallet sunket til 26 forrige uke.

Likevel forventer kommuneoverlege Kristian Krogshus at antall smittede i Moss vil øke de neste ukene.

– Spredningspotensialet vurderes som økende, fordi antall nye smittetilfeller i våre nabokommuner er økende. Fra uke 41 til 42 har antall nye smittetilfeller økt med 30 prosent i Oslo og 50 prosent i Viken fylke, en økning som også påvirker spredningen av covid-19 i Moss, skriver han i rapporten.

Høy andel pasienter fra Moss

Antall nye innleggelser på sykehuset på grunn av covid-19 var én i uke 41 og to i uke 42. Antall totale koronainnleggelser på Sykehuset Østfold har ligget på mellom to og fire de siste par ukene. Altså har en stor andel av dem vært fra Moss.

På grunn av det høye vaksinasjonsnivået, ser kommuneoverlegen likevel ikke behov for noen lokale smitteverntiltak på nåværende tidspunkt.

– Kommunen har god oversikt over smittesituasjonen, skriver Krogshus i den ukentlige rapporten.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) uttalte onsdag at det kan bli aktuelt med nasjonale tiltak, dersom den økende smittetrenden fortsetter.

Fortsatt mange unge smittede

Per nå er 70,8 prosent av innbyggerne i Moss fullvaksinert, mens 80,6 prosent har fått minst én vaksinedose. Blant innbyggere over 16 år har 91,6 prosent fått minst én dose.

De siste to ukene har de fleste nye koronatilfellene vært i aldersgruppen 10–19 år, men det har også vært påvist smitte i andre aldersgrupper.

Litt over halvparten av de smittede har vært fullvaksinert, mens 35,7 prosent ikke har tatt noen vaksine.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen