Nyheter

Dragartist: – Vi har fortsatt en lang vei å gå

Hvis Kai Thomas Larsen går alene hjem til leiligheten i Oslo om kvelden, hender det hjertet dunker litt raskere enn andres.

Larsen er åpent homofil og dragartist. For mange er han best kjent under artistnavnet «Skrellex». Han har spilt i Hotel Cæsar, blitt kåret til Mr. Gay Norway og var sist å se på TV-skjermen under talentprogrammet «All Together Now» på TV Norge i 2019.

Larsen er opprinnelig fra Moss, men har bodd i Oslo de siste årene. Lørdag vender han tilbake til hjembyen for å opptre i drag. Denne helgen arrangeres nemlig historiens første Pride i Moss. Det synes Larsen er på tide.

– Jeg er veldig glad for at Moss endelig føyer seg inn i rekken byer som velger å arrangere Pride. Det er bra og viktig at Moss blir med på å synliggjøre denne markeringen, sier han.

En evigvarende tanke gjemt i bakhodet

Larsen synes det er viktig å vise at LGBTQ-personer ikke er alene og at ingen i 2021 skal måtte føle på utenforskap på grunn av den man elsker.

– Det er spesielt viktig i disse tider når man ser på land som for eksempel Polen, som går i feil retning. Vi har kommet langt i Norge, men man skal altså ikke se lenger enn til naboland i Europa for å finne helt andre tilstander, sier han.

Du skal føle deg trygg, uansett hvor og hvem man er.

—  Kai Thomas «Skrellex» Larsen

Selv har han aldri opplevd hatkriminalitet, men han har flere venner som har gjort det.

– Jeg kjenner flere som har opplevd hatkrim de siste to-tre årene. Jeg tror grunnen til at jeg ikke har opplevd det selv, er fordi jeg er såpass gæren. Det hender jeg tar T-banen i fullt drag. Jeg tror folk er mer redde for meg enn jeg er for dem, sier Larsen med glimt i øyet.

Samtidig er han åpen om at han kan kjenne på frykt for å bli utsatt for hatkriminalitet.

– Jeg tror det er noe man alltid har i bakhodet. Det viser at vi fortsatt har en lang vei å gå, sier han, før han tilføyer:

– Når jeg går alene hjem i mørket og ser en ungdomsgjeng eller noe, så hender det jeg kjenner at det hopper litt ekstra i hjertet. Sånn skal det ikke være for noen. Du skal føle deg trygg, uansett hvor og hvem man er, sier Larsen.

Dragartisten «Skrellex» fremfører sanger på scenen selv, fremfor å leppesynke.

Første forestilling i hjembyen

35-åringen fra Moss har jobbet som profesjonell dragartist i tre år nå. Han begynte karrieren som bakgrunnsdanser for gruppa «Queentastic» i 2008. Etter hvert ble han et fullverdig medlem av gruppa.

– Nå har det blitt mye mer mainstream å være dragartist. Men på den tiden var det ikke det. Da opptrådte man på mange lugubre utesteder, mimrer Larsen.

I dag står «Skrellex» på egne bein. Han reiser rundt i landet med sitt eget show. Lørdag blir første gang han skal opptre i drag i hjembyen.

– Jeg er pissnervøs. Det er blant annet sanglærere fra ungdomsskolen som har booka billett. Dette er ikke akkurat noen dagmatiné hvor man sitter med beina i kors. Så jeg kjenner det på nervene, sier Larsen.

---

Drag

  • Drag blir som regel definert som et midlertidig skifte av kjønnsuttrykk, der en opptrer som et annet kjønn.
  • Dette innebærer vanligvis å ikle seg en rollefigur hvor satire, ironi, utfordrende seksuell oppførsel og frekkhet er viktige ingredienser.
  • Menn i drag kalles ofte «drag queens».
  • Å kle seg i drag er ikke det samme som å være transperson.

---

Showet hans, som starter klokken 21.00 på Mikron, inneholder en seanse der han skal parodiere sanger fra 18 forskjellige artister på 25 minutter.

– Det går i et forrykende tempo. Det blir mange MDG-låter og andre sanger som folk elsker å hate, sier Larsen.

– Jeg elsker å opptre og få folk til å le, forteller han avslutningsvis.


Nyeste fra Dagsavisen.no: