Nyheter

Vaksinesenteret fortsetter med drop-in

Til tross for at vaksinesenteret kommer til å prioritere å vaksinere personer med andre dose fra uke 32, opprettholdes ordningen med drop-in-vaskinering.

I og med at den påfølgende uka er uke 31, er det ennå én uke til med prioritering av dem som ikke har fått første dose. Nå oppfordrer Moss kommune sine innbyggere om å være årvåkne og finne ut av tidspunkt de har blitt innkalt til vaksinering.

Det er fortsatt flere som ikke har fått med seg at de er blitt innkalt eller som ikke har svart oss.

—  Anastassia Dyrkorn, kommunikasjonsrådgiver i Moss kommune

Siste innkallingene sendt ut

De siste innkallingene til koronavaksinering med første dose ble sendt ut denne uka. Men det er mange som ikke følger med i timen:

– Det er fortsatt flere som ikke har fått med seg at de er blitt innkalt eller som ikke har svart oss, skriver Anastassia Dyrkorn, kommunikasjonsrådgiver i Moss kommune, i en pressemelding.

Ikke for sent

Men det er ikke for sent å få første dose med koronavaksinen. De som ikke har fått første dose, har mulighet til å møte opp på Rygge flyplass uten timebestilling – til drop-in-vaksinering på dager vaksinesenteret har åpent.

Drop-in-tilbudet gjelder kun første dose.

Andre dose prioriteres framover

Folkehelseinstituttet har kommet med en ny anbefaling om at alle vaksiner som sendes ut til kommunene fra uke 32 og utover, blir anvendt i denne rekkefølgen:

1. Andre dose til dem som etter planen skal få andre dose. Doseintervallet bør ikke overskride 12 uker.

2. Første dose til dem som ennå ikke har fått denne, uansett årsak.

3. Fremskyndet andre dose i de kommuner der dette er aktuelt. De som har ventet lengst skal som hovedregel prioriteres først.

Det er mange som ikke får med seg, eller ignorerer, at de har blitt innkalt til vaksinering. Nå anmoder Moss kommune sine innbyggere om å ikke sove i timen. Bildet er tatt på vaksinesenteret på Rygge flyplass.

---

Åpningstider for drop-in på vaksinesenteret

Uke 31:

  • Mandag 2.8: 10–14.
  • Onsdag 4.8: 10–14.
  • Fredag 6.8: 10–14.

Uke 32 og fremover:

  • Mandag til torsdag: 10–20.
  • Fredag: 10–14.

Drop-in-tilbudet gjelder kun første dose.

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: