Nyheter

Ny leder for Moss kulturhus

Det er med stor glede at vi kan kunngjøre at Gard Martinsen er utpekt til etterfølger for Terje Kinn og blir Moss kommunes nye kulturhusleder, skriver Moss kommune i en pressemelding.

Gard Martinsen er utpekt til ny leder for Moss kulturhus.

Ansettelsesprosessen har vært grundig og en rekke kompetente kandidater har meldt sin interesse for stillingen.

Jeg ser skikkelig fram til å ta fatt på jobben som kulturhusleder i Moss!

—  Gard Martinsen, påtroppende leder for Moss kulturhus

– Den beste kandidaten

– Vi har funnet den beste kandidaten og nå har Gard Martinsen takket ja til jobben. Det er vi veldig fornøyde med. Med sin brede erfaring, vil Martinsen bidra til at kulturlivet i Moss fortsetter å utvikle seg, forteller Daniella Van Dijk-Wennberg, kultursjef i Moss kommune.

Martinsen, som trer inn i stillingen som leder for Moss kulturhus 15. september, har lang fartstid innenfor TV-produksjon, musikk og underholdningsproduksjon de siste 20 årene. Han håper å ta med sin lange erfaring inn i jobben:

– Jeg ser skikkelig fram til å ta fatt på jobben som kulturhusleder i Moss! Jeg håper jeg vil bidra til godt publikumsinnhold og ser fram til å være med i videreutviklingen av kulturkommunen Moss, forteller han.

Jeg har stor respekt for arbeidet som er lagt ned, både i det frivillige kulturlivet og det kommunale.

—  Gard Martinsen, påtroppende leder for Moss kulturhus

Moss anerkjent for kultur

– Med den beliggenheten i regionen og nesten 50 000 innbyggere – og i underkant av 50 minutter med tog fra Oslo – er jeg helt sikker på at Moss i fremtiden kan bli fylkets kulturelle møtepunkt, understreker Martinsen, som bor på Åsgårdstrand.

Videre skryter Martinsen av kulturlivet i Moss:

– Jeg har stor respekt for arbeidet som er lagt ned, både i det frivillige kulturlivet og det kommunale. Med blant annet to «nye» kulturhus ligger jo mye til rette. Å få jobbe i en by med lange kunst-, kultur- og underholdningstradisjoner, gleder jeg meg veldig til. I tillegg er det mange hyggelige folk i byen. Og jeg har jo et bankende hjerte for Moss fra før av siden jeg har vært på både Kråkereiret, Sin City og «Rock mot fotball» – både som publikum og musiker.

---

Moss kulturhus

  • Moss Kulturhus, som eies av Moss kommune, består av kulturscenene Parkteatret og Samfunnshuset.
  • I 2018 og 2019 gjennomgikk begge disse husene totalrenovering.
  • Målet for Moss Kulturhus er at det skal være «byens fremste kulturleverandør, et lokomotiv i kulturlivet og et naturlig samlingspunkt for de store begivenhetene.»

---