Nyheter

Ny virusvariant påvist i Moss

For første gang har den såkalte deltavarianten av koronaviruset blitt oppdaget i kommunen.

Mandag meldte kommunen at en elev på Verket skole hadde blitt smittet av covid-19. Dagen etter viste det seg at denne eleven, pluss det forrige smittetilfellet som kommunen meldte om lørdagen før, har blitt smittet av deltavarianten (tidligere kjent som den indiske virusvarianten).

Ifølge NTB hadde det inntil torsdag 17. juni bare blitt registrert 134 tilfeller av deltavarianten i Norge.

De to smittetilfellene i Moss er nærkontakter. Som følge av den smittede eleven på Verket skole, bestemte kommuneoverlegen mandag at det skulle være digital hjemmeundervisning på skolen tirsdag og onsdag. Dette har vært siste uke før sommerferien starter for elevene.

Siden mandag har det per fredag bare blitt påvist ett nytt smittetilfelle i Moss. Det samlede smittetrykket et fortsatt lavt i kommunen, selv om det steg litt forrige uke. Se oversikt her: