Nyheter

300 færre vaksinedoser til Moss i uke 11

Det blir 300 færre vaksinedoser til Moss kommune i uke 11 (15.-20. mars) enn forventet. Årsaken er at nasjonale myndigheter har satt AstraZeneca-vaksinene på vent.

Moss kommune hadde opprinnelig fått beskjed om at det ville komme 1.252 vaksiner til byen i neste uke. Nå blir det bare 952 vaksinedoser.

- Etter et forsiktighetsprinsipp så velger vi å sette vaksinasjon med AstraZeneca-vaksinen på pause mens utredningen pågår sier Geir Bukholm, smitteverndirektør ved FHI. Han viser til mistenkte bivirkninger om blodpropp på enkelte personer som har fått AstraZeneca-vaksinen i Danmark. Europeiske legemiddelmyndigheter (EMA) har nå iverksatt en undersøkelse av AstraZeneca-vaksinen. Vedtaket om å sette AstraZeneca-vaksinen på pause rammer Moss slik at det blir nær 25 prosent færre vaksinedoser enn planlagt i uke 11.

2.467 vaksinerte i Moss

Kommunikasjonsrådgiver Renate Holtet i Moss kommune forteller at det er satt 5.860 doser i Moss pr. 10. mars. 2.467 personer er blitt fullvaksinerte. Det er nå innbyggere mellom 75 og 84 år som er prioritert. De som blir innkalt i disse dager er mellom 80 og 82 år. I tillegg er det fortsatt en del helsepersonell som får vaksiner.

De som blir innkalt i disse dager, er mellom 80 og 82 år

—  Kommunikasjonsrådgiver Renate Holtet i Moss kommune

- Blir innbyggere med underliggende sykdommer, som kols, astma og andre lungesykdommer, prioritert innenfor de aldersgruppene som blir vaksinert?

- I prioriteringsgruppene 75 år og eldre er det prioritert etter alder; de eldste først. Når vi er ferdig med disse prioriteringsgruppene, skal vi vaksinere to grupper parallelt: Det er aldersgruppen 65–74 år, uavhengig av underliggende sykdommer, og personer mellom 18 og 64 år som har sykdommer eller tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, sier Renate Holtet.

Åpent testsenter i påsken

I inneværende uke fikk Moss tildelt 804 vaksinedoser. I uke 11 kommer 952 nye doser. Moss kommune har foreløpig ikke oversikt over hvor mange doser som blir tildelt de to siste ukene før påske. Testsenteret på Rygge Lufthavn holder åpent gjennom hele påsken, mens vaksinesenteret holder åpent fra mandag til og med skjærtorsdag i påskeuka.

13 nye koronasmittede

Fredag 12. mars er det påvist 13 nye smittetilfeller blant personer som bor eller oppholder seg i Moss. 12 av dem er kjente nærkontakter, mens en har foreløpig ukjent smittevei. En av de smittede er under atten år. En av de smittede er elev ved Ramberg skole. Smittetallet er fortsatt høyt, men fredagens tall er en nedgang fra 24 smittetilfeller på torsdag 11. mars. Det totale antallet som har fått påvist korona gjennom hele pandemiperioden er 1.364.

Mer fra Dagsavisen