Nyheter

Fem nye tilfeller av mutert virus i Moss

Mandag fikk kommunen bekreftet at ytterligere fem koronasmittede som bor eller oppholder seg i Moss, har blitt smittet av den muterte UK-varianten av viruset.

To av tilfellene kan knyttes til Nordre Follo og tre av smittetilfellene kan knyttes til utbruddet ved Sykehuset Østfold.

Det er ikke uventet at flere av koronasmittede i Moss har fått påvist den muterte UK-varianten. Smittede personer i Moss har som kjent kobling både til Nordre Follo og utbruddet ved Kalnes, sier kommuneoverlege Kristian Krogshus.

Siden årsskiftet har Moss kommune bedt om sekvensering av 22 prøver for å påvise eventuell mutasjon. Per 9. februar har FHI påvist åtte tilfeller av den britiske virusvarianten hos personer fra Moss. Fem av de innsendte prøvene inneholdt ikke mutert virus, mens kommunen fortsatt venter på svar på ni prøver.

Situasjonen er krevende når vi ser at den muterte virusvarianten er i omløp, og selv om smittetrykket er lavt i Moss akkurat nå kan dette endre seg raskt. Flere av kommunene rundt Moss hardere rammet og det viktig at vi ikke reiser mer enn nødvendig på tvers av kommunegrensene, sier kommuneoverlegen.

Fra mandag til tirsdag har det blitt påvist to nye smittetilfeller i Moss.

LES OGSÅ: Kommer til å vaksinere færre mossinger denne uka (+)