Nyheter

Nytt dødsfall i Moss som følge av covid-19

Onsdag 27. januar døde en mossing i 70-årene som følge av koronasmitte. - Våre tanker går til de etterlatte, sier ordfører Hanne Tollerud.

Den avdøde var innlagt på Sykehuset Østfold og døde der, meddeler Moss kommune på sine nettsider.
Etter to døgn uten nye smittetilfeller i Moss, ble det registrert to nye tilfeller på torsdag 28. januar. Det gjelder to voksne som bor eller oppholder seg i Moss. Smittekilden for begge tilfellene smittetilfellene er kjente nærkontakter.

Venter fortsatt på svar

Det er fortsatt totalt fire prøver blant personer som har testet positivt i Moss, som kommunen har bedt FHI undersøke nærmere for å sjekke om dette er den engelske virusvarianten. Moss kommune venter fortsatt svar på disse prøvene.
De strenge tiltakene, som ble innført gjennom nasjonal forskrift i Moss og omkringliggende kommuner lørdag 23. januar, varer foreløpig ut søndag 31. januar. Tiltakene ble innført for å hindre videre spredning av den nye, muterte virusvarianten. Foreløpig er det for tidlig å si hvilke tiltak som vil være gjeldende i Moss etter søndag. Det vil avhenge ikke bare av smittesituasjonen i Moss, men også situasjonen i de omkringliggende kommunene.

Nyeste fra Dagsavisen.no: