Nyheter

Nytt dødsfall i Moss som følge av covid-19

Onsdag 27. januar døde en mossing i 70-årene som følge av koronasmitte. - Våre tanker går til de etterlatte, sier ordfører Hanne Tollerud.

Hanne Tollerud, ordfører i Moss, under en pressekonferanse om koronaviruset i Moss 7. desember 2020.

Den avdøde var innlagt på Sykehuset Østfold og døde der, meddeler Moss kommune på sine nettsider.
Etter to døgn uten nye smittetilfeller i Moss, ble det registrert to nye tilfeller på torsdag 28. januar. Det gjelder to voksne som bor eller oppholder seg i Moss. Smittekilden for begge tilfellene smittetilfellene er kjente nærkontakter.

Venter fortsatt på svar

Det er fortsatt totalt fire prøver blant personer som har testet positivt i Moss, som kommunen har bedt FHI undersøke nærmere for å sjekke om dette er den engelske virusvarianten. Moss kommune venter fortsatt svar på disse prøvene.
De strenge tiltakene, som ble innført gjennom nasjonal forskrift i Moss og omkringliggende kommuner lørdag 23. januar, varer foreløpig ut søndag 31. januar. Tiltakene ble innført for å hindre videre spredning av den nye, muterte virusvarianten. Foreløpig er det for tidlig å si hvilke tiltak som vil være gjeldende i Moss etter søndag. Det vil avhenge ikke bare av smittesituasjonen i Moss, men også situasjonen i de omkringliggende kommunene.