Nyheter

Ny giv for Moss Fotballklubb

Tidligere landslagskeeper Thomas Myhre (47) er fersk sportssjef i Moss Fotballklubb. Han opplever at publikum og sponsorer er blitt likgyldige til MFK. Det ønsker han å endre på.

Hvem: Thomas Myhre (47).

Hva: Mossing, som startet sin fotballkarriere i MFK. Tidligere landslagskeeper for Norge, med 56 kamper for seniorlandslaget og 27 for U-21 landslaget.

Hvorfor: Aktuell som ny sportssjef i Moss Fotballklubb

Hvorfor har du kommet tilbake til Moss FK?
– Jeg er fra Moss, har familie her, og Moss Fotballklubb er den klubben jeg vokste opp med. Grunnlaget for min fotballkarriere ble lagt i Moss. Som guttunge var jeg alltid på Melløs, og fulgte med A-laget både på treninger og kamper. Jeg husker jeg var lei meg da MFK spilte hjemmekamp mot Fyllingen da jeg ble konfirmert. Jeg kunne jo ikke gå fra mitt eget selskap. Men kampen ble tatt opp på video, slik at vi se den i etterkant. Fyllingen vant for øvrig med ett mål.

Fulgte du med på utviklingen i Moss FK da du spilte i utlandet?
– Ja, selv om jeg har spilt for flere klubber i både inn- og utland, har jeg alltid fulgt godt med på det som har skjedd i «moderklubben». Jeg har jo sett at det ikke har gått så veldig bra i en del sesonger, og har derfor fått lyst til å se om jeg kan ha noe å bidra med for å snu en nedadgående tendens. Det var nødvendig å vurdere om jeg har tid, mulighet og kompetanse til å gjøre en positiv innsats. Jeg har noen klare meninger om hvordan vi skal jobbe for å oppnå bedre resultater. Jeg har en god dialog med styreleder Geir Hagnes, og vi er blitt enige om at jeg skal være sportssjef. Arbeidet er kommet godt i gang, og jeg synes det er morsomt.

Hva er det som ikke har stemt i Moss FK de siste sesongene?
– Jeg vil ikke bruke så mye energi på hva jeg mener har vært feil. Jobben min er å se framover. Vi må ta vare på en gode fotballkulturen, som kulminerte i både cup- og seriegull på 1980-tallet. Det er viktig å huske på at Moss FK lenge var med på å prege Fotball-Norge. Men det er også nødvendig å ta med at det begynner å bli lenge siden klubben kjempet på et høyt serienivå. Oppgaven vår nå er å stabilisere Moss FK på det nivået klubben hører hjemme. Og det er del høyere enn 2. divisjon, som er tredje nivå i norsk fotball. Jeg er betenkt over er at det virker som om byens innbyggere er blitt likegyldige til MFK. Det er heldigvis vanlig med mye følelser i fotball, og mange har meninger om både spillestil, spillerstall og resultatene som klubben oppnår. Noen er negative og noen er positive. Men det verste er likegyldighet. Når publikum ikke gidder å bry seg, da er det fare på ferde. Det ser ikke ut til at merkevaren Moss Fotballklubb er blitt godt nok ivaretatt. Det må endres. Jeg er opptatt av å styrke klubbens omdømme i nærmiljøet. Både overfor mulige sponsorer, mediene og publikum.

Hvordan skal omdømmet styrkes?
– Vi må fornye oss. Det er viktig å styrke A-laget og samtidig bygge opp yngres avdeling, slik at vi kan sikre lokal rekruttering til A-laget. Målet må være at noen unge, lokale spillere rekrutteres hvert år. Moss FK har et vell av positive folk. Det er dyktige trenerteam på mange nivåer, aktive foreldre, dommere, vaffelselgere og aktive seniorer. Dette er viktig for å skape en god klubbkultur, som skal smitte over i lokalsamfunnet slik at vi får tatt knekken på likegyldigheten.

Når vil du ha en ny A-lagstrener på plass?
– Jeg regner med å kunne presentere en trenerkandidat til styret i slutten av januar 2021. Fram til da har jeg selv hovedansvaret for treningene. Mens Kjetil Jensen og Eirik Amundsen gjør mye av det praktiske arbeidet på treningsfeltet.

Trenger Moss FK noen nye spillere?
– Ja, vi trenger noen spillere i enkelte posisjoner. men jeg vil ikke gå ut med hvilke posisjoner det gjelder. Jeg har ikke lyst til at andre klubber knabber spillere foran nesa på oss.

Hvilken bok har betydd mest for deg?
– Jeg leser mest bøker og artikler om kunst og vin og vindistrikter. Det blir ikke så mye skjønnlitteratur, så jeg har ikke en spesiell bok som har betydd noe spesielt for meg.

Hvem var din barndomshelt?
– A-lagsspillerne til Moss FK var de store barndomsheltene. Noe senere ble det Erik Thorstvedt, som etter hvert ble en god venn av meg.

Hva gjør du når du skeier ut?
– Når jeg kan reise med familien og/eller venner til et vindistrikt, og ende opp på kvelden med noe godt i glasset. Da kjenner jeg på at det er en positiv utskeielse.

Hvem ville du helst bedt med til en god samtale rundt et middagsbord?
– Pablo Picasso. Han var en banebrytende kunstner, som behersket de fleste stilarter. Jeg har lest mye om ham, så det kjennes på en måte som om jeg kjenner ham litt. Selv om han døde i 1973.

Mer fra Dagsavisen