Nyheter

28. desember: 11 nye smittede i Moss

Etter at det har vært en viss utflating av koronasmittede i Moss de siste to-tre dagene, ble det en ny nedtur i dag. Siste døgn er det er påvist 11 nye smittetilfeller blant personer som bor eller oppholder seg i Moss, melder Moss kommune på sine nettsider.

Tre av de smittede er under 18 år. Smittekilden for ti av tilfellene er kjente nærkontakter. Det totale antallet som har fått påvist korona gjennom hele pandemiperioden er 714. På tredje juledag ble det ikke registrert noen smittetilfeller i Moss.

Ustabil smittesituasjon

- Det er fortsatt en ustabil smittesituasjon i Moss og vi følger situasjonen tett. Det er positivt at  vi kjenner smittekilden til ti av de elleve smittede siste døgn, men vi må fortsette å være påpasselige med smittevernreglene og holde god avstand til dem vi omgås, sier kommuneoverlege Kristian Krogshus.

Ekholt skole

Blant dem som har fått påvist smitte siste døgn er det én elev Ekholt skole. Dette fører ikke at flere ved skolen får utvidet karantenetiden eller at flere må i karantene. Totalt er det 12 elever og åtte ansatte som har fått påvist smitte ved Ekholt skole.

Gaupefaret barnehage

En ansatt ved Gaupefaret barnehage har fått påvist koronasmitte siste døgn. Som følge av dette smittetilfellet er 23 barn og seks ansatte i karantene til 31. desember.

Rosnes omsorgsboliger

En ansatt ved Rosnes omsorgsboliger har fått påvist koronasmitte siste døgn. I tillegg kan ytterligere to av de smittede siste døgn knyttes til utbruddet ved Rosnes. Totalt er det syv beboere, fem ansatte og fire nærkontakter som per i dag kan knyttes til utbruddet, melder Moss kommune.
Mandag 28.desember er følgende status ved kommunens omsorgsboliger:

Skoggata: En ansatt smittet.
Eddaveien: En ansatt smittet.
Rosnes: Syv beboere og fem ansatte smittet.

Vanskelig i Sarpsborg

I Sarpsborg er situasjonen vanskelig. På søndag ble det registrert 23 nye koronasmittede, noe som er en økning på sju personer fra dagen før.
Søndag kveld rykket politiet ut og oppløste en forsamling på 24 personer på en adresse i kommunen. Forholdet blir anmeldt på grunn av brudd på smittevernloven. Også på fredag 25. desember måtte politiet oppløse en forsamling på 22 personer.