Nyheter

Svenske prøvde seg, men tollerne lot seg ikke lure

En svensk mann hevdet han bare skulle besøke sine søsken i Oslo og nektet for at han hadde varer å deklarere. Tollerne angrer nok ikke på at de sjekket bilen.

Tollerne på Svinesund gjorde et større sigarettbeslag 21. oktober.

I bilen fant nemlig tollerne en mengde sigaretter som utgjorde i underkant av 120.000 kroner i unndratte avgifter, da de stanset den svenske mannen i 30-årene 21. oktober.

Han krysset grensa fra Sverige til Norge ved Holtet sør for Halden på ettermiddagen, og tollerpatruljen fra Svinesund stanset ham ved Høk – et godt stykke etter grensepasseringen.

Les også: Maddie snuste fram hasj og piller i busspassasjerens sjampoflasker

– Det regner vi som mye

Der fortalte mannen at han skulle til Oslo for å besøke sine søsken. Han ble spurt om han hadde varer som burde vært deklarert, men svarte nei.

– Patruljen valgte likevel å sjekke bilen, og på gulvet i baksetet viste det seg at han hadde gjemt en del sigaretter, forteller seksjonssjef Per Kristian Grandahl i Tolletaten til Demokraten.

En del sigaretter var i dette tilfellet 34.000 totalt, og det utgjør altså nesten 120.000 kroner i unndratte avgifter.

– Det regner vi som mye, selv om det ikke er på nivå med de største beslagene i år, sier Grandahl.

Meninger: «Reduseres ikke avgiftene er jeg redd handelslekkasjen vil øke når grensene åpnes»

Fant mer

Sigaretter fant tollerne også i bagasjerommet og i en hjulbrønn. Og der bak lå det også gjemt 1,9 kilo vannpipetobakk, som er forbudt å importere og selge her til lands.

Saken ble overlevert til politiet.