Nyheter

Nytt smittetilfelle på Ankomstsenter Østfold

Nok en nyankommet asylsøker til Norge har fått påvist covid-19.

Mannen testet positivt torsdag ettermiddag. Før dette hadde han ifølge UDI kommet med fly fra en europeisk storby og landet på Gardermoen.

Derfra ble han og en annen mannlig asylsøker kjørt av to politifolk til det nasjonale ankomstsenteret i Råde. Dette er stedet hvor - med noen få unntak - alle nyankomne asylsøkere i Norge blir sendt.

Allerede ved ankomst til senteret ble det fattet mistanke om smitte. Begge asylsøkerne ble derfor ikke sluppet inn. Nye retningslinjer sier nemlig at ingen asylsøkere med symptomer for covid-19 får komme inn på senteret.

De nye reglene ble innført etter at et smittetilfelle tidligere i måneden førte til at hele senteret ble stengt for nye asylsøkere, etter at en beboer testet positivt.

Den smittede har aldri vært inne på selve senteret. Derfor slipper vi nå å stenge driften helt, slik som forrige gang. Det er vi glade for, sier Knut Jostein Berglyd, UDIs leder på ankomstsenteret.

Nå er både de to politifolkene og asylsøkeren som satt i samme bil fra Gardermoen i karantene.

Begge asylsøkerne ble testet, men kun den ene har fått påvist smitte. Begge bor nå i brakker utenfor senteret inntil videre. Ifølge Berglyd har de opptil 10 sengeplasser i disse brakkene, som kan brukes som karantene- eller isolasjonshjem.

Mer fra Dagsavisen