Nyheter

Vil kutte politikernes utbetalinger med 3,2 millioner kroner

I fjor brukte Moss kommune 422 kroner per innbygger på politikere, ifølge deres egne beregninger. Nå foreslår administrasjonen å redusere kostnadene.

Moss kommune sliter økonomisk om dagen, mye på grunn av koronapandemien. Kommunedirektør Hans Reidar Ness og hans stab har jobbet mye med å finne måter de kan spare penger på. Målet er å kutte med nærmere 200 millioner kroner.

I dag bruker kommunen 8,6 millioner kroner på godtgjøring til politikere, herunder ordfører, varaordfører, gruppeledere og ledere og nestledere i utvalg. I tillegg kommer stillingsressurser partiene mottar utover gruppelederressursen. Denne støtten er basert på antall representanter partiene har i kommunestyret.

Med dagens størrelser og antall partier, tilsvarer dette totalt en stillingsressurs på 244 prosent. Inkludert sosiale utgifter utgjør det 3,2 millioner kroner.

LES OGSÅ: Han er en av de best betalte varaordførerne i Viken (+)

Brukte over 20 millioner kroner i fjor

Det er samme sum som kommunens administrasjon foreslår å redusere utgiftene til den politiske styringen med, for å begrense kommunens underskudd.

Ifølge Moss kommunes beregninger, ble det brukt 422 kroner per innbygger i netto driftsutgifter til den politiske styringen av Moss og Rygge i 2019. Det tilsvarer over 20 millioner kroner.

Den høye summen skyldes delvis at det var en periode da kommunen betalte for tre politiske styrer: bystyret i Moss, kommunestyret i Rygge og det nye kommunestyret i nye Moss. I tillegg var 2019 et valgår, noe som førte til ekstra politisk aktivitet og dermed også utgifter.

LES OGSÅ: Ordføreren og varaordføreren i Moss villige til å gå ned i lønn (+)

Mer fra Dagsavisen