Nyheter

Færre hytteinnbrudd etter koronakrisen

Antall hyttetyverier falt kraftig i første halvår i år. Koronapandemien har gjort hytteinnbrudd mer risikabelt, mener forsikringsselskaper.

– Også de kriminelle har blitt berørt av pandemien, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Forsikringsbransjen registrerte 508 innbrudd i hytter i årets seks første måneder. Det er en nedgang på 13 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Personer med kriminelle hensikter har nok blitt tvunget til å ta hensyn til lokale myndigheters fokus på hyttebruk. Det har rett og slett vært for risikabelt å være hyttetyv i hyttforbudstiden, sier Irgens.

I sommer ble det hytteferie på mange nordmenn. Det har trolig medvirket til at færre hytter har stått tomme og blitt utsatt for innbrudd, mener han.

Les også: Dobbelt så mange søk på hytter i Norge på finn.no

Det har også ført til at skader som følge av strømbrudd, som pleier utløse mange forsikringssaker når matvarer i frysere blir totalskadd, har falt med over 30 prosent.

Derimot har bruken av rettshjelp i forbindelse med hytteeiendom økt med nær 10 prosent første halvår i år.

– Nordmenn har et nært forhold til hyttene sine, på godt og vondt. I koronakrisen har mange tilbrakt mye mer tid enn normalt på hytta. Det er ikke overraskende at noen nabokonflikter har blitt advokatmat i denne perioden, sier Irgens.

(©NTB)