Nyheter

Gir opp å avhøre drapssiktet mann (80)

Politiet har gjennomført et nytt avhør av mannen som de mener drepte sin egen, mangeårige kone i Moss. Det ga lite resultater. Derfor har de nå besluttet å ikke gjennomføre flere avhør av mannen.

Bilde 1 av 2

Politiet kommer ikke til å gjennomføre ytterligere avhør av ham. Som følge av hans hukommelsessvikt kan politiet heller ikke si noe om hva som skal ha vært motivet bak handlingen, eller hva som eventuelt kan ha utløst handlingen, forteller politiadvokat Anders Svarholt.

Det var kvelden 18. august klokken 18:54 at politiet ble varslet om at en person hadde blitt drept på en adresse i Moss. Mannen som varslet dem var den nå varetektsfengslede 80-åringen.

Den drepte var hans 73 år gamle kone.

Mannen erkjenner ikke straffskyld.

Vil be om forlenget fengsling

Til sammen har det blitt gjennomført to avhør. Det første, dagen etter drapet og rett før fengslingsmøtet, var kort og det ble etter det Dagsavisen Moss Dagblad erfarer ikke forsøkt å gå noe dypt inn i hendelsesforløpet.

Det neste avhøret ble ikke gjennomført før i går, torsdag. Heller ikke da hadde mannen noen minner fra det som skjedde i leiligheten på Glassverket i Moss.

Politiet mener likevel de har et klart bilde av hva som skjedde kvelden kvinnen ble drept.

Flere funn underbygger at ektefellen er rett gjerningsperson, og politiet vil be om ytterligere varetekt når inneværende fengslingsperiode utløper, sier Svarholt.

LES OGSÅ: Har bedt om en full rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede (80) i Glassverket-drapet

Har tilpasset fengselsoppholdet på grunn av alderen

80-åringen har sittet varetektsfengslet siden 19. august. Forsvarer Sille Heidar forteller at torsdagens avhør var tøft å gjennomføre for den siktede.

– Han hadde det veldig tungt under avhøret, sier hun.

Ifølge politiet har dog mannen det etter omstendighetene bra.

– Hans varetektsopphold er tilpasset hans alder og helse. Vi er orientert om at han får den nødvendige helsemessige oppfølgingen i fengselet, sier politiadvokat Anders Svarholt.

Nærmer seg slutten på etterforskningen

Ifølge politiet er de nå helt i sluttfasen med etterforskningen av drapet.

Det vil ikke bli gjennomført flere taktiske eller tekniske etterforskningsskritt, opplyser Svarholt.

Likevel vil de fortsatt ikke kommentere drapsvåpen eller dødsårsak. Dette begrunner de med at de fortsatt venter på svar på enkelte tekniske undersøkelser, samt av hensyn til de pårørende og etterlatte.

LES OGSÅ: Drapssiktet godtok varetekstfengsling: – Han er dypt fortvilet